'Sözde mahkeme'ye soruşturma: Ceza alması şart

'Sözde mahkeme'ye  soruşturma: Ceza alması şart
'Sözde mahkeme' kurarak bir yurttaşı ilçeden kovan Eldivan ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı hakkında soruşturma başlatıldı.

Çankırı Valiliği, kentteki Eldivan ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı hakkında "Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya üzerinden ilimiz Eldivan ilçe Belediye Başkanının bir vatandaşı ilçeden kovduğuyla ilgili yayınlanan video görüntüsü ve haberler hakkında İçişleri Bakanlığımızca araştırma/inceleme başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Söz konusu kararı değerlendiren Avukat ve eski yargıç Dr. Ruşen Gültekin, yaşananların "İhkak-ı Hak Suçu" olduğunu belirterek, "Hiç kimse hakkını bu şekilde arayamaz. Hak arama özgürlüğü sadece bağımsız mahkemeler aracılığı ile kullanılır" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre "Belediye başkanının bu şekilde bir davranışta bulunması ve bundan sonuç alması tamamen hukuka aykırıdır" diyer Gültekin, "Başkanın soruşturma sonucunda bir disiplin soruşturmasına maruz kalmasını ve ceza almasını bekleriz. Doğu'da bunları çok duyarız. 'Cemaat oldular' diye bir kavram vardır. Türkiye Cumhuriyeti devletinde kabulu mümkün olmayan bir durumdur" dedi.

'YAREN'LİK SAVUNMASI

Belediye Başkanı Lafcı, eşinin çektiği özel görüntüleri sosyal medyada paylaşılan bir yurttaşı makam odasına çağırmış, babasının ve muhtarın bulunduğu odada "sözde mahkeme" kurmuştu. Lafcı, bu toplantıda yurttaşı ilçeden kovmuştu. İlçeyi terk etmek zorunda kalan mağdurun iş yerine de el konulmuş, kapısının kilidi de belediye tarafından değiştirilmişti. "Sözde mahkeme" ile ilgili açıklama yapan Lafcı, "Buralarda Yaren kültürü vardır. Talep esnaf ve muhtarlardan geldi. Böyle bir adamın dükkanına nasıl çocuklarımızı göndereceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar