Patili Yaşam Derneği: Yeterli desteği bulamadık, kapanıyoruz, çok üzgün ve çaresisiz

Patili Yaşam Derneği: Yeterli desteği bulamadık, kapanıyoruz, çok üzgün ve çaresisiz
'Can dostlarımız, dilsiz yoldaşlarımız derdinizi anlayanlara, sizi görmezden gelmeyenlere denk gelesiniz... Allah'a emanet!'

Diyarbakır'da yaklaşık olarak bir yıldır faaliyet gösteren Patili Yaşam Derneği, yeterli bağış bulamadıkları için kapanacaklarını duyurdu. Hayvanlara yaptıkları yardımlarda yeterli destek bulamadıklarını belirten Patili Yaşam Derneği, "Biz bu konuların hiçbiri için yeterli desteği alamadık ve artık kapanıyoruz. Çok üzgün ve çaresiziz. Aklımız, yüreğimiz daima sokak canlarımızda olacak." açıklamasını yaptı.

Patili Yaşam Derneği, sosyal medya platformu Twitter'dan kamuoyuna "Derneğimiz kapanıyor. Çok üzgünüz" başlığıyla bir açıklama yaptı.

Sokak hayvanları için yeterli destek bulamadıklarını ve bu nedenle kapandıklarını belirten dernek, birçok yardıma muhtaç olan hayvana el uzattıklarını kaydetti.

Derneğin açıklamasının tamamı şöyle:

Derneğimiz kapanıyor. Yaklaşık bir yıldır Diyarbakır ve ilçelerindeki sokak canlarımız için canla başla çabalıyoruz. Karşılaşabileceğimiz zorlukların tabii ki farkındaydık fakat yalnız kalmayacağımıza, gerekli gücü, desteği arkamızda bulacağımıza da inandık. Geldiğimiz noktada maalesef bu konuda yanıldığımızı anladık. Yolumuzun kesiştiği her cana el uzattık, uzatmaya çalıştık... Durmaksızın beslemeler, tedaviler, kısırlaştırmalar yaptık. Biz bir derneğiz. Dernek olarak bizi ayakta tutacak şey bağıştır. Mama bağışları, klinik destekleri, gönüllü üyeler... Biz bu konuların hiçbiri için yeterli desteği alamadık ve artık kapanıyoruz. Çok üzgün ve çaresiziz. Aklımız, yüreğimiz daima sokak canlarımızda olacak. Bugüne kadar bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Can dostlarımız, dilsiz yoldaşlarımız derdinizi anlayanlara, sizi görmezden gelmeyenlere denk gelesiniz... Allah'a emanet!

Öne Çıkanlar