Patronları tarafından darp edilen çocuğun hapsi isteniyor: Adalet bunun neresinde?

Patronları tarafından darp edilen çocuğun hapsi isteniyor: Adalet bunun neresinde?
Yevmiyesini istediği patronlarından şiddet gören 16 yaşındaki Ş.C.K. hakkında hazırlanan iddianamede 6 yıla kadar hapsi istendi.

Afyonkarahisar’da 7 Mart Pazar günü 16 yaşındaki Ş.C.K.'nin çırak olarak çalıştığı balıkçı dükkanında 200 TL’lik yevmiyesini istediği patronları Akif A. ve A.S. tarafından 5 saat boyunca darp edilmesi olayına ilişkin iddianame hazırlandı.

İddialara göre; Ş.C.K. yevmiyeci olarak çalıştığı dükkanın sahipleri Akif A. (34) ve Ali S. (29) ile telefonda konuşarak 200 liralık alacağı için iş yerine gitti. Patronları o günde yevmiyeyle çalışmasını istedi. Akşam saatlerinde tartışma yaşanınca patronları çocuğu işyerine kapatarak sopa ve demir çubuklarla darp etti. İç çamaşırları çıkartılarak 5 saat boyunca işkence edilen Ş.C.K. elini yüzünü yıkamak için tuvalete gideceğini söyledi. Bu esnada fırsatını bularak kaçmayı başaran Ş.C.K., yoldan geçenlerden yardım isteyerek bir sitenin güvenlik görevlisine sığındı ve çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırdı.

BİRİ TUTUKLANDI

Hastanede yapılan müdahalesinde Ş.C.K.'nin kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri tespit edildi. Gözaltına alınan Akif A. ile A.S. alınan ifadelerinde; olay günü uykuya daldıklarında dükkanın önünde duran Akif A.'nın aracının torpido gözündeki poşette bulunan 4 bin TL'nin çalındığını, Ş.C.K.'nin üzerini aradıklarını, paranın kendisinde çıkması üzerine sopalarla darp ettiklerini itiraf etti.

MA'dan Naci Kaya'nın haberine göre, adliyeye sevk edilen Akif A. tutuklandı, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunca her ikisi hakkında "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan iddianame hazırlanıp, 4-14 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

ÇOCUK HAKKINDA İDDİANAME

Tutuklu Akif A.'nın şikayeti üzerine darp gören Ş.C.K. hakkında da "hırsızlık" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Hazırlanan iddianamede, hakkında 2-6 yıl arasında değişen hapis cezası istenen Ş.C.K’nin gece vakti sayılan zaman diliminde müşteki Akif A.’ya ait aracın anahtarını gizlice alıp belli süre olay yerinden ayrıldığı ve aracın içerisinde bulunan parayı da almak suretiyle üzerine atılı tamamlanmış ‘haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle gece vakti hırsızlık’ ve müştekiyi ele geçmeyen balık kasası ile darp etmeye çalışarak ‘silahla basit yaralamaya teşebbüs’ suçlarını işlediği ileri sürüldü. Her iki iddianame daha sonra birleştirilerek Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Ş.C.K.’nin boşanmış olan annesi Tülay Taşpınar ve babası Özkan Kahvecigil hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. 

‘ADALET BUNUN NERESİNDE’

Olay günü cinsel istismara da maruz kaldığını dile getirdiği oğlunun yaşadığı travmadan kaynaklı her gece uykudan sıçrayarak uyandığını anlatan anne Tülay Taşpınar, çocuğuna hırsızlık iddiasıyla iftira atıldığını söyledi.

Taşpınar, "Oğlumu ölündüresiye darp ettiler. Çocuğumun üzerindeki elbiselerini yırtarak 5 saat boyunca işkence ettiler. Tüm bunlar olurken şimdi de çocuğuma hapis cezası istiyorlar. Adalet bunun neresinde?" diye sordu.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Baba Özkan Kahvecigil de çocuğunun uykusundan sürekli "Vurma abi vurma" diyerek sıçrayarak uyandığını dile getirdi. Onu bu duruma getirenlerin cezalandırılmasını beklerken, çocuğuna ceza istendiğini söyleyen Kahvecigil, tepkisini "Ne güzel adalet" diyerek gösterdi.

İddianameyi hazırlayanlara "Sizin çocuğunuzun başına böyle bir şey gelseydi aynı şeyi yapar mıydınız?" diye soran Kahvecigil, "Adalete sığınıyorum; biz yandık başka kimse yanmasın. Çocuğumu darp edenlerden biri halen serbestken çocuğumuza ceza istenmesinin neresinde adalet var. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar