Paulo Coelho da Bolsonaro adına özür diledi

Paulo Coelho da Bolsonaro adına özür diledi
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun Fransa Cumhurbaşkanının eşi Brigitte Macron’la alay etmesi üzerine Brezilyalılar, devlet başkanları adına özür dilemeye devam ediyor.

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon Ormanları'ndaki yangın sonrası yaptığı açıklama nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef alarak eşiyle dalga geçti. Bunun üzerine Brezilyalılar Bolsonaro adına özür dilemeye başladı.

Özür dileyenler arasına katılan ünlü yazar Brezilyalı yazar Paulo Coelho, "Brezilya'da, aynı gecenin geçtiği gibi geçecek olan karanlık bir dönemdeyiz ve ben size özürlerimi sunuyorum" dedi.

‘Simyacı’ başta olmak üzere dünyaca ünlü kitapların yazarı Coelho, sosyal medyadan Fransızca olarak paylaştığı videoda "Bu, Bolsonaro’nun Fransa, Fransa Cumhurbaşkanı ve onun eşi ile ilgili histerisi sonucu çıkan kriz nedeniyle Fransız dostlarımdan özür dilemek için çektiğim bir video. Brezilya'da, aynı gecenin geçtiği gibi geçecek karanlık bir dönemdeyiz ve ben size özürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bolsonaro’nun yönetimini de eleştiren ünlü yazar, "Amazonlar yanmaya devam ederken sorumluluk almaktan kaçınmak için hiçbir argümanları yok, inkâr edemezler ve kimseye hakaret edemezler" dedi. 

Amazon yangınlarını geçen hafta sonu düzenlenen G7 zirvesinin gündemine alıp Brezilya'yı yaptırımla tehdit eden Macron'u 'sömürgeci zihniyetle' suçlayan Bolsonaro'nun bir taraftarı, Fransa first ladysi Brigitte Macron'un yaşıyla alay edip Brezilya first ladysi Michelle Bolsonaro ile kıyaslayan bir fotoğraf paylaşmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın eşinden dolayı Brezilyalı mevkidaşını kıskandığını ima eden ve 'cinsiyetçi' bulunan bu paylaşıma Bolsonaro'dan "Adamı aşağılamayın, ha, ha" yanıtını vermişti.

Bunu 'aşırı derecede saygısızlık' olarak niteleyen Macron, "Üzücü, öncelikle de kendisi ve Brezilyalılar açısından üzücü. Brezilyalı kadınlar herhalde cumhurbaşkanlarından utanç duyuyordur" demişti.

Çok sayıda Brezilyalı, krizin patlak vermesinin ardından sosyal medya hesapları üzerinden Bolsonaro’ya tepki göstererek ‘Affet Brigitte’ etiketiyle Brigitte Macron’dan özür diledi. (kaynak: Sputnik)

Öne Çıkanlar