Pearl Jam'den kişiye özel konser

Pearl Jam'den kişiye özel konser
Dünyaca ünlü müzik grubu Pearl Jam, 'bootleg' kayıtlar arasından hazırladıkları geniş bir seçkiyi fanları için paylaşıma açtı.

Covid-19 salgının ardından 2020 turnesini ertelemek durumunda kalan Pearl Jam, bootleg kayıtlar arasından geniş bir seçkiyi paylaşıma açtı. 2000’lerden tam 186 konserden kaydedilmiş 5 bin 504 şarkı, grubun yeni interaktif arşivinde bir araya geldi.

2000, 2003, 2008 ve 2013 yıllarından turneleri belgeleyen platformun ismi DEEP.  Pearl Jam’in fan kulübü Ten Club’a üye olarak platforma erişim sağlanabiliyor.

Bantmag'in aktardığına göre, Ten Club üyeleri koleksiyonu kolaylaştırmak adına yıllara ya da konser verilen şehirlere göre çeşitlenen "Best Of", konserlerden hafızalara kazınmış coverları derleyen "Covers" ya da grubun politik şarkılarını bir araya getiren "Know Your Rights" gibi özel çalma listeleriyle kategorize etti. Arşivde yeni Pearl Jam dinleyicileri için hazırlanmış "Pearl Jam For Dummies" başlıklı bir seçki de bulunuyor.

Ayrıca bu deneyimi kişiselleştirmek de mümkün. Custom Setlist Generator ile isim yazıp, şehir opsiyonlarından biri seçilerek 24 şarkılık gelişine bir Pearl Jam setlist’ine sahip olunabiliyor. Üstelik bu sistem, Eddie Vedder’ın el yazısıyla hazırlanmış bir şarkı listesi görseli de yaratıyor. 24 şarkılık kişisel Pearl Jam konseri, Ten Club üyeliği olmadan Spotify’da anında dinlenebiliyor.

Tadımlık olması için 50 şarkılık bir Pearl Jam Live seçkisi de streaming servislerinde erişime açıldı.

Öne Çıkanlar