'Yasa dışı bir tablo çıktı ortaya; Saray, Berat Albayrak'a yakın iş insanları ve El Nusra'

'Yasa dışı bir tablo çıktı ortaya; Saray, Berat Albayrak'a yakın iş insanları ve El Nusra'
'Tablo Erdoğan için gittikçe zorlaşıyor.'

ARTI GERÇEK-Suç örgütü lideri Sedat Peker, günler öncesinden duyurduğu 8. videosunu bugün yayınladı. Suriye’ye kendisi üzerinden El Nusra’ya nasıl silah gönderildiğini anlatan Peker’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri de sosyal medyada gündeme oturdu. Çok sayıda kullanıcı, Peker'in itirafları üzerinden iktidara eleştirilerde bulunurken, Suriye'ye gönderilen silahları haberleştirdiği için yargılanan, Erdoğan'ın 'Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu' diyerek hedef gösterdiği ve silahlı saldırıdan kıl payı kurtulan gazeteci Can Dündar, Twitter'da 1. gündem maddesi oldu.  

Yayınladığı 8. videosunda çarpıcı iddialarda bulunan Peker, Filistin meselesinde hamaset politikası yürütüldüğünü söyledi, "İsrail’e mal taşıyan gemilerin kimin olduğu belli" dedi, Katar’daki bankalarda paralar olduğunu ifade etti. Eski Başbakan Binali Yıldırım’a ilişkin de oğlu ve Venezuela üzerinden bazı açıklamalarda bulundu. Peker İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin de İçişleri Bakanlığı kurumunu suistimal ettiğini ve suç işlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin başında olduğu, suikast tekniği ve gayri nizamı harp eğitimi veren SADAT’ın, Suriye’deki cihatçılara nasıl silah yolladığını anlatan Peker, Suriye’deki ticarete ilişkin de aralarında Cumhurbaşkanının damadı ve eski Hazine Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı’ndan bazı kişilerin de olduğu isimler verdi, çarpıcı iddialarda bulundu. Peker Suriye’ye ilişkin "Oradan Türkiye’ye giren 1 lira para yok. Milyarlarca dolar ya… Hala daha kasadan para gidiyor. E ticaretten giden para nereye? Murat Sancak, Ramazan Öztürk… Berat’ın ekibi" ifadelerini kullandı. Peker, bir sonraki videosunda da Erdoğan ile ‘helalleşeceğini’ dile getirerek, açık ve olmayan delillerle konuşacağını kaydetti.

‘PEKER PANDORA’NIN KUTUSUNU TAM AÇTI’

Peker’in açıklamalarını değdiği sinir uçlarını sorduğumuz Artı Gerçek yazarı Ayşe Yıldırım, "Sedat Peker, Pandora'nın kutusunu tam açtı. Ve daha önce etrafında dolaştığı Saray'a vardırdı iddialarını" dedi.

Peker’in anlatımlardan hareketle tablonun Erdoğan için gittikçe zorlaştığına işaret eden Yıldırım, "Suriye'de cihatçılara silahların SADAT tarafından gönderildiğini söyledi. SADAT'ın başındaki isim Adnan Tanrıverdi bir süre öncesine kadar Erdoğan'ın başdanışmanıydı" diye hatırlattı.

‘ERDOĞAN’I İŞARET ETTİ’

"Nitekim Peker de Suriye'ye yardım tırları gönderme isteğini bir milletvekili aracılığıyla 'iletilmesi gereken yere ilettiğini' söyleyerek Erdoğan'ı işaret etti" diyen Yıldırım şöyle devam etti:

"Yine Suriye ile yapılan yasadışı ticarette doğrudan Saray'ın parmağı olduğunu söyledi. İşin içine damat Berat Albayrak'ı da ekledi.

Şöyle bir yasa dışı ticaret tablosu ortaya koydu: Saray, Berat Albayrak'a yakın iş insanları ve El Nusra..."

‘TABLO ERDOĞAN İÇİN GİDEREK ZORLAŞIYOR’

Peker’in Erdoğan hakkında yeni iddialarda bulunabileceğini ifade eden Ayşe Yıldırım, "Eğer söylediği gibi bir sonraki videosunda Erdoğan ile helalleşecekse bu iddialarına yenilerini de ekleyecektir" diye konuştu.

Yıldırım "Tablo Erdoğan için gittikçe zorlaşıyor" diye belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar