Penahi'nin avukatı: Her an idam edilebilir

Penahi'nin avukatı: Her an idam edilebilir
İran’da tutuklu Kürt aktivist Ramin Hüseyin Penahi’nin avukatı: Bugünlerde idam edilebileceğine ilişkin endişelerimiz var.

ARTI GERÇEK – İran’da idama mahkum edilen Kürt aktivist Ramin Hüseyin Penahi’nin avukatı Hüseyin Ehmedi Niyaz, Penahi’nin Sine Merkez Cezaevi’nden alınarak Kerec vilayetine bağlı Recaişehir Cezaevi’ne götürüldüğünü açıkladı. Nakil işleminin yasalara uygun yapılmadığını belirten Niyaz, "Müvekkilimin nakil işleminin idamı gerçekleştirmek amacıyla yapıldığına dair güçlü emareler var. Kaygılıyım" dedi.

Ramin Hüseyin Penahi’nin son durumuna ilişkin Artı Gerçek’e kısa bir açıklama yapan Niyaz, 13 Ağustos Pazartesi günü Kerec vilayetindeki cezaevine nakledilen Penahi’nin durumu ile ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini, bu durumun avukatı olarak kaygılarını artırdığını söyledi.

"NAKİL İŞLEMİ YASADIŞIDIR"

Niyaz, şunları söyledi: Ramin Hüseyin Penahi, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Kerec vilayetine bağlı Recaişehir Cezaevi’ne gönderildi. Tahran’dan gelen bir grup İtlaat (İran Gizli Servisi) üyesi tarafından Sine Merkez Cezaevi’nden alınan Penahi’nin nakline ilişkin tarafıma hiçbir bilgi verilmedi. Bu nakil işlemi yasaya uygun olmadığı gibi tamamen keyfi ve yasadışıdır. Bugünlerde idam edilebileceğine dair endişelerimiz var. Ne yazık ki idam edilmesini engellemek için yapacaklarımız da sınırlıdır. Kendisinin durumu ile ilgili hiçbir bilgi alamamaktayız.

"OĞLUMUN İDAMINI DURDURUN"

Konuyla ilgili Ramin Hüseyin Penahi’nin annesi Şerifa Zarini’de şaptığı açıklamada oğlunun hayatından endişe ettiğini belirterek, "Oğlumu çok kötü fiziksel koşulları olan bir yerde tutuyorlar. Oğlum hasta ve tedavisi için hiçbir şey yapılmıyor. Tek yaptıkları onu kötü bir hücrede tutmak. Oğlumu bugünlerde idam edeceklerine dair çeşitli söylentiler de var. Oğlumu kurtarmak için herkes harekete geçmeli. Onun idamını engellemek için herkes elinden geleni yapmalı" dedi.

 

Öne Çıkanlar