Pence, Trump'tan uzak durma kararı aldı

Pence, Trump'tan uzak durma kararı aldı
Mike Pence’in basın sözcüsü Katie Miller’a Covid-19 teşhisi konulmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, basın sözcüsünün korona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından, Başkan Donald Trump’tan bir süre uzak durma kararı aldığını söyledi. 

Mike Pence’in basın sözcüsü Katie Miller’a geçtiğimiz hafta Covid-19 teşhisi konulmuş, Pence’in Pazartesi günü Trump’ın Gül Bahçesi’nde düzenlediği basın toplantısına katılmamış olması dikkat çekmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü, Pence'in Trump ile sosyal mesafe uygulama kararı aldığını söyledi. Sözcünün basın toplantısı, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci’nin Senato komisyonunda ifade verdiği güne rastladı.

'EKONOMİYİ AÇMANIN CİDDİ SONUÇLARI OLABİLİR'

Fauci oturumda ABD’de salgının henüz kontrol altına alınmadığı ve ekonomik faaliyetlere erken dönülmesinin ciddi sonuçları olabileceği uyarısında bulunmuştu. Gazeteciler Beyaz Saray sözcüsüne ağırlıklı olarak Dr. Fauci’nin bu uyarılarına ilişkin sorular yöneltti.

Kayleigh McEnany, Trump’ın ekonomide kısmen normalleşme kararını savundu, ABD’nin elinde normalleşme sürecinin ilk aşaması için yeterli sayıda test kiti olduğunu belirtti.

Sözcü, ABD genelinde insanların korona virüsü sebebiyle hastaneye gitmeye çekindiğini, kanser taramalarının geçmişe kıyasla sık yapılamadığını ve bu açıdan normale aşamalı şekilde dönülmemesinin başka sonuçları olabileceğine dikkat çekti. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)

Öne Çıkanlar