Perde kapandı: Brillant markası konkordato ilan etti

Perde kapandı: Brillant markası konkordato ilan etti
Dünyanın en büyük perde ve güpür markalarından Brillant'ın üreticisi Baydemirler Tekstil, markayı üç aylık süreyle korumaya alarak vade konkordatosu talep etti.

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük perde ve güpür üreticilerinden Brillant için vade konkordatosu talep edildi.

Mahkeme, yurtiçi ve yurtdışında binlerce satış noktasında ürünleri satılan markayı üç aylık süre ile korumaya aldı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, ünlü tekstil markası Brillant'ın bağlı bulunduğu Baydemirler Tekstil San. ve Tic. Aş ve Eymes Tekstil San. Tic. Aş için geçen hafta açılan davada, nakit sıkışıklığı nedeniyle ödemelerin zamanında yapılamadığı belirtildi.

Dava dilekçesinde, ekonomide yaşanan darboğazın, şirketlerin de mali dengesini olumsuz etkilediği kaydedildi. Dava dilekçesinde, "Tüm borçlar 48 ay içinde ödenebilir" denildi.

KONKARDATO KOMİSERİ ATANDI

Dava dosyasına bakan Bakırköy 1'nci Asliye Ticaret Mahkemesi, her iki şirkete de üç aylık geçici mühlet verdi. Bu süre içinde, şirketlere yönelik herhangi bir haciz yapılamayacak. 

Mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi için de, İcra İflas Hukukçusu Doç. Dr. Serdar Kale, Bağımsız Denetçi Nermin Arici ve Mali Müşavir Ferhat Koç'u geçici konkordato komiseri olarak atadı.

BORCU 330 MİLYON TL

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Baydemirler Tekstil'in 330 milyon, Eymes Tekstil'in ise 277 milyon TL borcu bulunuyor. Baydemirler Tekstil'de 760, Eymes'de ise 394 kişi çalışıyor.

Baydemirler Tekstil'in temeli 50 yıl önce Ankara'da, mefruşat ve tekstil ticareti yapan baba Nurettin Baydemir tarafından atıldı. 1989 yılında perde üretimini Brillant markası ile yapmaya başlayan aile zaman içinde önemli bir büyüme kaydetti. Baydemirler Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanlığını şimdi Erdoğan Baydemir yürütüyor.

Dava dilekçesine göre, Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçı firması arasında yer alan Baydemirler Tekstil A.Ş.'nin Esenyurt'taki fabrikası, dünyanın en büyük brode ve güpür imalatçısı konumunda.

Öne Çıkanlar