Pervin Buldan: Demokrasi, adalet, özgürlük ve Kürt sorununun çözümü için yürüyeceğiz

Pervin Buldan: Demokrasi, adalet, özgürlük ve Kürt sorununun çözümü için yürüyeceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Demokrasi Yürüyüşü'nün sadece HDP için değil, iktidar tarafından mağdur edilen tüm toplum kesimlerine yönelik olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP iktidarının baskı, tasfiye ve 'darbeci' siyasetine karşı yapılacak 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü' hakkında İstanbul'da konuştu.

Çağrılarının tüm demokrasi güçlerine olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Bizim çağrımız tüm demokrasi güçlerinedir, kimse çağrımızı farklı bir yöne çekmesin" dedi:

'DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜMÜZ SADECE HDP'YE YÖNELİK DEĞİL'

"Yapacağımız Demokrasi Yürüyüşü, sadece HDP'ye yönelik yapılan baskılara dair değildir. Türkiye toplumunda  bütün bu süreçlerden etkilenen, mağdur olan Türkiye'nin aydınları, Türkiye'nin yazarları,  Türkiye'nin akademisyenler, barış isteyenleri, kadınları, gençleri bir bütün olarak Türkiye toplumunun etkilendiğini biliyoruz.

Şunu çok açık ifade etmek isterim ki, bugün Türkiye'de milyonlarca insan açlığa sefalete ve yoksulluğa terk edilmiş durumdadır. İşte biz bu Demokrasi Yürüyüşü'müzü  sadece HDP'ye yönelik değil aynı zamanda mağdur olan, iktidar tarafından mağdur edilen tüm toplum kesimlerine yönelik de yapıyoruz.

'DEMOKRASİ, ADALET VE KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YÜRÜYECEĞİZ'

'Demokratik Mücadele Programı'nın ve 'Tutum Belgemiz'in iki önemli mesajı vardı. Birinci mesajı, özgürlük, çevre, Kürt sorununun demokratik çözümü ve  savaşların son bulması gibi çözülmesi gereken ana başlıklardır aslında. Demokrasi, adalet, özgürlükler, Kürt sorunu, kadın sorunu, gençlik sorunu, aş ve iş sorunu gibi tüm bunların çözülmesi için.

İkinci mesajımız, bütün bu saldırılar karşısında hükümete, siyasi iradeye asla geri adım atmayacağımızın mesajıydı. Biz demokrasi ve özgürlük mücadelesinden asla geri adım attıramayacak ve dolayısıyla sizin bu saldırılar karşısında önünüzde diz çöken, önünüzde boyun eğen ve size biat eden bir yapının olmadığını ispat etmekti.

Bunun hemen ardından diğer aşamaları hayata geçirmek için Edirne ve Hakkari'den başlatıp Ankara'ya gideceğimiz 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü'ydü.

15 Haziran'da benim Edirne'den, Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar'ın Hakkari'den başlatacağı yürüyüşün amacı, gideceğimiz kentlerde toplumla bütünleşmek ve toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını dinlemek için herkesle görüşmektir. İşçilerle, emekçilerle, kadınlarla bir araya gelmeyi hedefliyoruz."

'DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜMÜZ DARBEYE KARŞI'

AKP’nin saldırılarına karşı birlikte mücadele etme istemiyle HDK’yi ziyaret ettiklerini dile getiren Buldan, tüm Türkiye toplumunun gidişattan rahatsız olduğunu, dayanışa ve mücadeleyi büyüterek kötü gidişattın önünü almayı amaçladıklarını söyledi:

"Biz biliyoruz ki bu gidişattan Türkiye’nin birçok kesimi rahatsız. Toplum yaşanan tüm bu saldırılar karşısında büyük bir rahatsızlık yaşıyor. Biz tüm bu saldırılar karşısında çaresiz olmadığımızı, alternatifsiz olmadığımızı söylemek üzere bu demokrasi yürüyüşünü başlattığımızı ifade etmek isterim. Demokrasi yürüyüşümüzü aslında 1 Haziran tarihinde yayınladığımız ‘Demokratik Tutum Belgemizle’ birlikte hayata geçirdik. Bizim demokrasi yürüyüşümüz sadece Edirne ve Hakkari’yle başlayacak olan ve Ankara’ya gidecek olan bir yürüyüşle sınırlı olmadığı gibi, onunla başlayan bir planlama da değildir. Biz bu demokrasi yürüyüşümüzü darbeye karşı, 1 Haziran tarihinde tutum belgemizle birlikte Türkiye kamuoyuna açıkladık ve ilan ettik."

'HİÇ KİMSE İTTİFAK ÇAĞRILARIMIZI FARKLI BİR YERE ÇEKMESİN'

İttifak çağrılarının kimi çevreler ve yandaş medya aracılığıyla farklı yere çekilmeye çalışıldığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, çağrılarının tüm demokrasi güçlerine dönük olduğunun belirtti:

"Yaptığımız açıklamalarda şeffaf ittifak açıklamalarında bulunuyoruz. Yandaş medyanın bunu farklı yansıttığını görüyoruz. Şeffaf ittifak demokrasi ittifakı çağrısıdır. Bazı kesimler ve çevreler sürekli seçim çağrısı yapıyoruz gibi algılıyorlar ve bu algıyı yaymaya çalışıyorlar. Oysa bizim yaptığımız bir demokrasi ittifakı çağrısıdır. Ve bu demokrasi ittifakı çağrısı seçimlerden ibaret olmayan seçimlerle sınırlı kalmayan bu gidişatı durdurmaya ve birlikte demokrasi mücadelesi vermeye dönüktür. Bizler zaten ittifak partisidir. Halkların Demokratik Partisi 6 birleşen birlikte bir çatı partidir. Ama hala bu ülkede eğer siyaset tasfiye edilmeye çalışılıyorsa, Türkiye’nin demokratları, aydınları, siyasetçileri, belediye başkanları hala cezaevindeyse ve hala bir saldırı varsa Türkiye toplumuna o zaman bu ittifakı daha da büyümesi daha da genişlemesi gerekiyor. Hiç kimse yaptığımız ittifak çağrılarını farklı bir yere çekmesin. Bizim çağrımız tüm demokrasi güçlerinedir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar