Pınar Gültekin cinayeti davasında 7'nci duruşma bugün görülecek: Tüm kadınları dayanışmaya çağırıyoruz

Pınar Gültekin cinayeti davasında 7'nci duruşma bugün görülecek: Tüm kadınları dayanışmaya çağırıyoruz
Bulunan sigara izmaritlerinin sanık Avcı'nın ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve annesi Ayten Avcı'nın DNA profiliyle uyumlu olduğunu söyleyen Kalın, 'Bildiklerimiz varsayım değildir' dedi.

YAĞMUR KAYA 


ARTI GERÇEK- Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in geçen yıl Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesine ilişkin davanın 7. duruşması bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

27 Eylül tarihinde yapılan bir önceki duruşmada, cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten ve babası Selim Avcı,  eski eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın sanık olarak savunmaları alınmıştı.

Yine Adli Tıp raporunda Pınar Gültekin’in yakılmadan önce hayatta olduğunu belirtilmişti. Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan hakkında açılan dava, ana dava ile birleştirilmiş, böylece sanık sayısı altıya yükselmişti. Mahkeme, Cemal Metin Avcı’nın tutukluluğunun devamına, diğer sanıkların ise "kaçma şüphesi olmadığı" gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Duruşma öncesi Artı Gerçek'e konuşan Muğla Kadın Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Leyla Kalın, Adli Tıp Raporunda olay yerinde bulunan varilin içerisinde ele geçirilen sigara izmaritlerinin sanık Cemal Metin Avcı'nın ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın ve annesi Ayten Avcı'nın DNA profiliyle uyumlu olduğunu vurgulayarak, "Eda Avcı’nın çelişkili ifadeleri olduğunu biliyoruz. Selim Avcı’nın kullandığı aracın katliamın olduğu saatlerde olay yerinde görüldüğünü biliyoruz. Tüm bu bildiklerimiz duyum varsayım değildir, savcılık soruşturması kapsamındaki raporlara, kanıtlara dayanmaktadır" dedi. 

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı dava sürecinde, yargının, cinayeti örtbas etmeye çalıştığını söyleyen Kalın, fiilin sanık Metin Kemal Avcı tarafından tek başına işlenmediğini vurguladı. 

'BAHSİ GEÇEN KİŞİLER TUTUKLU YARGILANMALI'

"Katilin tek başına olmadığını bir kez daha yineliyoruz" diyen Kalın, yapılan usulsüzlüklerle beraber Mahkeme heyetinin de soruşturma geçirdiğini belirtti. Yapılan yetersiz, eksik keşif ve her adli tıp raporunda çıkan yeni detayların hala delil karartabilme ihtimali olduğunu gösterdiğini dile getiren Kalın, "Delillerin netliğine bağlı olarak Mert Can Avcı’nın tutuklu yargılanması, Ayten Avcı Şükrü Gökhan Orhan, Selim Avcı ve Eda Avcı’nın yargılanacağı soruşturmanın bir an evvel sonuçlanması ve bahsi geçen kişilerin tutuklu yargılanması talebimizi yineliyoruz" dedi. 

'SİSTEM POTANSİYEL KATİLLERE CESARET VERİYOR'

Erkek şiddetini önlemeye dönük yasaların uygulanmadığını vurgulayan Kalın, "İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilen, her kadın katliamıyla erkek egemen sisteminin 'makbul' saydığı kadın anlayışını yineleyen, kadın katliamlarını meşrulaştırmaya çalışan erkek egemen sisteminiz her gün yeni bir kadın katliamı ile potansiyel katillere cesaret veriyor, yöntem öğretip özendiriyor" diye konuştu. 

Tüm katiller yargılanana, gerçek adalet sağlanana kadar adliyelerde, sokaklarda  kampüslerde, meydanlarda olmaya devam edeceklerini belirten Kalın, tüm  kadınları dayanışmaya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar