Plastik işçileri greve çıktı

Plastik işçileri greve çıktı
İşçiler, Lastik-İş öncülüğünde hak ettikleri zam için grevde.

İstanbul Çerkezköy ve Urfa’da fabrikaları bulunan Georg Fischer Hakan Plastik Boru ve Profil San. Tic. AŞ işletmesinde çalışan işçiler greve çıktı.

Türkiye Petrol Kimya ve Lastik Sanayicileri Sendikası ile DİSK’e bağlı Lastik-İş arasında süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kaçınılmaz oldu.

Yapılan TİS görüşmelerinde ücret zamları, birleşik sosyal yardım, sosyal yardımların 2 yıl artışı, erzak yardımları, giyim çeki ve aile yardımı konusunda uyuşmazlık yapılan müzakerelerde bir çözüme ulaşılamadı. Lastik İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yasin Onar, patronun zam teklifi ile işçilerin talebi arasında yüzde 10 fark olduğunu söyledi.

Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını düşündüklerini ifade eden Onar, işçilerin alım gücünün düştüğünü belirtti. Onar, grev talebini işçilerden geldiğini söyledi. Onar, "İşyerlerindeki arkadaşlarımız, ‘Alım gücümüz düştü, çocuğumuza mama, bez alamıyoruz. Yağ, şeker alamıyoruz, hayat şartları çok ağırlaştı’ dedi" şeklinde konuştu. Onar, "İşverenimizin talepleriyle toplantı taleplerine ve çağrılarına her zaman cevap vermeye ve görüşmeye hazırız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar