Polis 5 kardeşi darp etti, 1'i yoğun bakımda

Polis 5 kardeşi darp etti, 1'i yoğun bakımda
İstanbul’da polisler, sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle tartıştıkları 5 kardeşi darp etti. Kardeşlerden biri hastanede yoğun bakıma diğerleri de gözaltına alındı.

Koronavirüs salgınına karşı 31 ilde tedbir amaçlı ilan edilen sokağa çıkma yasağı, İstanbul’da beraberinde polis şiddetini getirdi. Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’ndeki bir parkta oturan 18 yaşındaki Eyüp Halim’i fark eden polisler, iddialara göre; yasağı ihlal ettiği için para cezası kestikleri sırada kendisine hakaret etti. Halim, tepki gösterince ise darp edilmeye başlandı. Evlerinin balkonundan kardeşlerinin darp edildiğini gören Bülent, Hasan, İbrahim ve Hüseyin Halim, hemen aşağı inip polislere tepki gösterdi. 

ÇEVREDEKİLER KAYDETTİ

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gelen ekipler Halim kardeşleri darp etti. O anlar ise çevredeki bazı yurttaşlar tarafından cep telefonlarıyla kayıt altına alındı Görüntülerde polislerin uzun süre Halim kardeşleri darp ettiği görülüyor. Mahalle sakinlerini bu duruma tepki göstermesi üzerine ise, polisler havaya defalarca ateş açtı. 

DİKİŞLERİ PATLAYINCA YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI

Darp edilen kardeşlerden Bülent Halim’in yakın zamanda bir ameliyat geçirdiği, maruz kaldığı darp sonucu karnındaki dikişlerin patlaması üzerine kaldırıldığı Küçükçekmece Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi. Darp edilen diğer 4 kardeş ise gözaltına alındı.

‘ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ’

Halim kardeşlerin amcasının oğlu Ercan Halim, ortada hiçbir şey yokken akrabalarının polis saldırısına uğradığını ifade etti. Şayet sokağa çıkma yasağı ihlal edilmiş ise, yapılması gerekenin para cezası olduğunu belirten Halim, "Polis parkta oturan Eyüp’ü gördüğü gibi hakaret ediyor. Kimsenin hakaret etmeye hakkı. Yok para cezası kesilir olay kapanırdı, ama bu yapılmadı" dedi. Polisin akrabalarına yönelik orantısız güç kullandığını söyleyen Halim, "Gençler şu anda hastanede. Sağlıklı bir bilgi alamıyoruz. Avukatımız bir kere görüşebildi kendileriyle. Durum netleştikten sonra gerekirse şikayetçi olacağız" dedi. (MA) 

Öne Çıkanlar