Darp edilen sağlık çalışanına polis sorusu: Sevgili misiniz?

Darp edilen sağlık çalışanına polis sorusu: Sevgili misiniz?
Genel cerrah hasta yakınına,“Bu yoğun bakımcı hastanıza iyi bakmıyor, o yüzden hastanız ölecek” diyerek çalışanı hedef gösterdi.

Özel Avcılar Baypark Hastanesi’nde çalışan genel cerrahlarından Mehmet Sadık Bingül, yoğun bakım çalışanı olan Rukiye Ekenler’i hastane koridorunda darp etti. Hasta yakınına, "Bu yoğun bakımcı hastanıza iyi bakmıyor, o yüzden hastanız ölecek" diyerek çalışanı hedef haline de getirdi

Sokağa çıkma yasağının ilk günü yaşanan olayda hasta yakını ve çalışanların gözü önünde yapılan saldırı da kimse müdahale etmedi. Tanıklar ifade vermiyor. Darp edilen yoğun bakım çalışanı Ekenler, Operatör Doktor Bingül’ün ameliyat sonrası hastanın yeni sorunlarının yaşandığını (ameliyat komplikasyonu)  iddia etti. Hatayı Ekenler’in üstüne yıkmaya çalışan Bingöl, şiddete başvurarak kadın çalışanı darp etti.

POLİS SAVCILIĞA BİLDİRİMDE BULUNMADI

Ekenler, devlet hastanesine giderek darp raporu alıp polise şikayette bulundu. Ekenler, polisin kendisine defalarca ‘Özel bir ilişkiniz var mı? Sevgili misiniz?’ diye sorduğunu belirtti. Polis çalışanın talep etmesine rağmen savcılığa bir bildirimde bulunmayarak, darp edilen kadın çalışanı evine geri gönderdi.

Darp edilen Ekenler için Doktor arkadaşı Berna Hacaoğlu, bir yazı kaleme alarak şu ifadeleri kullandı:
"Şiddete eğilim her gün biraz daha dal budak salarak büyüyor ve şiddetin en keskin tarafında da sürekli erkek duruyor. Böylece bir boyun eğme tarihi başlıyor. Son iki gündür, bir mesai arkadaşım Rukiye Ekenler, alenen hastane ortasında, Mehmet Sait Birgül tarafından ağır bir şekilde darp edildi.

Rukiye Ekenler, İstanbul’da sağlık sektöründe çalışan herkesin bildiği, tanıdığı bir sağlık emekçisidir ve hastanelerin en zor yeri olan yoğun bakımda çalışır. Çalışmasına, becerisine bu güne kadar tek bir hastane sahibi şikayetçi olmamıştır. Hasta ve hasta yakınları aynı şekilde her zaman ondan memnun kalmışlardır.

'KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ'

Dün, yani sokağa çıkmanın başladığı cumartesi günü Rukiye, aynı hastanede çalıştığı Mehmet Sait Birgül adlı bir doktor tarafından tekme tokat dövüldü. Rukiye dayak yerken, yerlerde yatarken herkes hastane koridorunu terk etti. Bütün bunlar olurken, hastanenin patronu İlhan Bey, yukarıdan aşağı inmediği gibi hastanen güvenlik görevlileri de müdahale etmedi. Kimse yardım da edemedi.

'KARAKOLDA KRAL GİBİ KARŞILANDI'

Ben, Rukiye’nin pansumanını yaptım ve onu alıp karakola gittik. Polis, ifademizi aldı ve bu arada polis, bizi mağdur eden sorular sordular. Gençten bir polis, gerekeni yapacağız dedi ve biz çıktık. Daha sonra Rukiye’yi döven Mehmet Sait Birgül karakola davet edildi. Bir kral gibi karşılandı. İfadesi alındı, daha sonra hastaneye bırakıldı. Hukuki süreç böyle işledi. Doktor olmamıza rağmen, el ve boyun filmleri çekemedik. Hayatımın en zor günü oldu, yaralı arkadaşımı tedavi edemedim, evine gitsin, çocukları o halde onu öyle görmesin diye morlukları makyajla kapattım.

'İSTİFA EDEMİYOR ÇÜNKÜ YASAK'

Rukiye bugün hepimizin canını yakan corona vakalarına bakıyordu. Rukiye istifa edemiyor, çünkü bugünlerde doktorların istifa etmesi yasak; onu döven Mehmet Sadık Birgün ve İlhan Bey bundan güç aldı. Keyfi bir şekilde Rukiye, hastalarının mesai arkadaşlarının gözü önünde dövüldü

'HASTANE SAHİBİ TEPKİSİZ KALDI'

Sesimizi duyurmak istedik ama kimse bizi duymadı. Hastanenin sahibi İlhan Bey, Rukiye dayak yerken, Mehmet Sait Birgül’e bir şey söylemedi. Polis, gerekçe sunmadan Rukiye’yi döven doktoru salıverdi. Yarın hastaneye gitmemiz isteniyor. Can güvenliğimiz olmadan nasıl çalışacağız. Mehmet Sait Birgül elini kolunu sallayarak hastanede geziyor. Rukiye dayak yerken, yerdeyken bir de tehdit ediyor Birgün, ayağını denk al diyor, ben Diyarbakırlıyım diyor. Polis diyelim bunları duymadı, hastanenin sahibi de mi duymadı…

Bize en çok üzen de tanıklar oldu. Tanıklar birden yok oldular, herkes özelden geçmiş olsun mesajları iletiyor.
Yarın nasıl işe gideceğiz, orda bizi bekleyen, takip ettiğimiz onlarca hasta, diğer yandan bizi tehdit eden bir doktor ve dahası, hiç bir şeyi takmayan patronumuz İlhan Bey…"

Öne Çıkanlar