Polis inşaat işçisinin başına silah dayayıp darp etti

Polis inşaat işçisinin başına silah dayayıp darp etti
Büyükçekmece’de inşaatta elektrikçi olarak çalışan işçiye GBT sorgusu işkenceye dönüştü. İşçiyi darp eden polisler Rojvan Adsan’ın karşısına rapor almak için gittiği hastanede de çıktı.

İsa Uğur ERDOĞAN


ARTI GERÇEK - Büyükçekmece Sinanoba Mahallesi’nde bulunan şantiyedeki işine giden Rojvan Adsan’a bir gün öncesinde meydana gelen olay nedeniyle mahallede bulunan polisler tarafından kimlik sorgusu yapıldı. Savcılık kararı olmamasına rağmen arabası arandı. Polisler tarafından darp edilen inşaat işçisi yaşadıklarını kaydetmek için telefonunu çıkardığında ikinci kez darp edildi. Telefonunu almak isteyen polisler başına silah dayadı. Darp raporu almak için hastaneye giden Adsan’ın karşısına yine aynı polisler çıktı.

Diğer işçilerin gözü önünde darp edilen Adsan'ın yaşadıkları darp raporu ve savcılık suç duyurusuna yansıdı.

POLİS BAŞINA SİLAH DAYADI

6 Aralık 2019 tarihinde Büyükçekmece Sinanoba Mahallesi, Zeynep Soka'kta bulunan Münevver Kemal Özver Lisesi'nde bir gün önce yapılan ihbar nedeniyle olay yerinde bulunan polisler sokakta inceleme yaparken inşaatta elektrikçi olarak çalışan Rojvan Adsan aracıyla iş yerine geldi.

Aracını park eden Adsan’ın yanına gelen polislerden biri kimlik kontrolü yaptı. Ardından Adsan’ı araçtan indirip üst aramasının ardından aracıaradı. Polis arama sonrası Adsan’ın bulunduğu yerden gitmesini istedi. Adsan iş yerinin bulunduğu yerde olduğunu belirtmesinin ardından  Adsan’ın iddiasına göre polis, ‘kime şekil yapiyon lan’ dedi. Ardından darp edildi. 

Adsan polislerin uzaklaşmasının ardından yaşadıklarını ispalamak amacıyla cep telefonu ile görüntü almak istedi. Ancak durumu fark eden polisler bu sefer cep telefonunu almak için Adsan’ı darp ettiler. 

Adsan’ın ifadesine göre cep telefonu alınmaya çalışırken başına silah dayandı. 

SENİ TERBİYE ETMEMİZ GEREKLİYDİ

Yanlarına gelen bir başka polisin ‘ne oldu’ sorusuna ise , ‘Arkadaş bize artistlik şekil yaptı. Biraz terbiye ettik’ cevabı verildi. Gelen polis, ‘Biz devletiz hem döveriz hem severiz. Var mı bir itirazın lan’ diye sordu Adsan’ın yaşadıklarının ardından ‘ yok’ cevabı vermesi üzerine, ‘gel lan sana sarılacam’diyen polis ardından inşaat işçisi Adsan’a sarılarak,’Bak istediğimiz zaman döveriz istediğimiz zaman severiz.Az önce seni terbiye etmemiz gerekliydi. Arkadaşlar terbiye etti .Bak bende seni seviyorum’ dedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Rojvan Adsan olayın ardından darp raporu almak için Mimar Sinan Hastanesi’ne gitti. Hastanede karşısına aynı polisler çıktı. Doktorun gözü önünde tehdit edilen Advar’a polisler hastanede ne yaptığını sordu, ‘ sonra görüşeceğiz’ dedi.

Darp raporu alan Adsan, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcığı’na suç duyurusunda bulundu.

Öne Çıkanlar