Polis, Kürtçe şarkı söyleyen Dodan'ın mikrofonunu aldı iddiası

Polis, Kürtçe şarkı söyleyen Dodan'ın mikrofonunu aldı iddiası
Batman’da polisin 'O Ses Türkiye' yarışmasının birincisi Dodan’a bir kafede Kürtçe şarkı söylediği sırada 'Kürtçe şarkı söylemek yasak' dediği iddia edildi.

Batman’da polis, "O Ses Türkiye" yarışmasında birinci olan Dodan’ın dün akşam bir kafede katıldığı gecede, mekanı basarak "Kürtçe şarkı söylemenin yasak olduğunu" söylediği iddia edildi.

İddiaya göre Dodan’ın sahnede "Ey dilberê" parçasını söylerken elinden mikrofonu alan polis, "O Ses Türkiye yarışmasında yasak olduğu gibi Batman’da da yasak Kürtçe söylemek" dedi.

Sosyal medyada yayılan videoda polise tepki gösteren Dodan'ın, "Siz bir vatandaşsınız, ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benim de yasal haklarım var. Doğru mu? Siz burada görev alabiliyor olabilirsiniz, ben de İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok. Ben 42 yaşında bir adamım. Senden daha büyük bir adam olarak söylüyorum. Sen benden çok gençsin" dediği görülüyor.

 

Diğer yandan, Dodan  konuya ilişkin bir video yayınlayarak açıklama yaptı. Dodan'ın yaptığı açıklama şöyle:

Mikrofonun elimden alınıp müziğin kesildiğini söyleyebilirim. Bir bağırmayla herkes dışarıya çıksın hesaplar ödensin, buranın böyle bir problemi var gibi bir problemle karşlaştık. Yasal mevzuata göre işletme sahibi ile, olan halin içerideki insanlarla çok müdahil olmadan halledilmesi gereken bir durum söz konusu olması gerekirken, tersi oldu.

Sadece şöyle bir eleştiri yapmak ve oradaki izleyicilerin adına konuşma yapmak oluyor yayınlamış olduğum video. Uslüp ve adapla ilgili bir sıkıntı vardı. Eleştirdiğim nokta oydu.

Kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil. Herhangi bir dilin üzerinden siyaseti geliştirip o boyuta taşıması hiç doğru değil. Bütün diller evrenseldir ve bütün diller hepimizindir. Görmemiz gereken budur. Bu noktadaki eril hikayeyi de kendi zihnimizden atmamız gerekiyor.

Olaya daha çözümleyici ve başka noktadan bakmamız lazım. Evet Kürtçe şarkı söylediğim doğrudur. Kürtçe şarkı esnasında olayın gerçekleştiği de doğrudur. Fakat bu noktada olayın bu hale gelmesi Dodan üzerinden olan bir durum ya da Kürtçe şarkı söyleniyor üzerinden olan bir durum haline getirilmesi bence yanlış. Gelişen şey öyle değildi.

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar