Polis partililerden önce gitti, otogarda yürüyüş malzemelerine el koydu

Polis partililerden önce gitti, otogarda yürüyüş malzemelerine el koydu
Yürüyüş hazırlıkları kapsamında HDP Genel Merkezi’nin Edirne İl Örgütü’ne gönderdiği pankart, şapka, önlük ve maskelere üzerinde Kürtçe yazı olduğu gerekçesiyle el konuldu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlatacağı yürüyüşü’nün bir kolu olan Edirne’de partinin pankart, döviz, şapka, önlük ve maskelerine el konuldu. Yürüyüş hazırlıkları kapsamında HDP Genel Merkezi, dün Edirne İl Örgütü’ne pankart, döviz, şapka, önlük ve maskeler gönderdi. Ancak, Edirne otogarına giden il yöneticileri burada polisle karşılaştı. Polislerin, kendilerine gelen pankart, döviz, şapka, önlük ve maskelerine el koyduğunu belirten İl yöneticisi Kerim Tüfekçi, eşyalarına savcılık kararıyla el konulduğunu kendilerine söylediğini iletti.

‘BENDEN ÖNCE POLİSLER ORADYA GELMİŞTİ’

Kendilerine gelen koliyi almak için otogara gittiğinde kargonun başında polislerin beklediğini ifade eden Tüfekçi, polislerin kendisine gelen kargo hakkında şüpheli ihbarın olduğunu ileri sürdüğünü söyledi. Tüfekçi, "Benden kutuyu açmamı istediler. Ben kendimi tanıttım ve içerisinde ne olduğunu söyledim. Onlar da kutuyu açtı ve içinde ne olduğuna baktılar. Gelen şeyleri tek tek saydılar. 1 saat boyunca orada bekledik. Ondan sonra beni Edirne Emniyeti’ne götürdüler" dedi.

‘KÜRTÇE YAZILAR NEDENİYLE ALDIKLARINI SÖYLEDİLER’

Polislerin kendisini savcılık kararıyla emniyete götürdüklerini ifade eden Tüfekçi, "Polisler Pankartlar üzerinde Kürtçe yazılar olduğu için beni emniyete götürdüklerini söylediler. Pankartlar üzerinde de Kürtçe ve Türkçe ‘Hep birlikte özgürlük, adalet, iş, aş, ekmek’ yazılıydı. Emniyette ifademi aldılar. Gece saat 4’e kadar beklettiler. Ondan sonra beni serbest bıraktılar. Eşyalarımızı sorduğumda ise polisler ‘savcılık bize gelen kargoyu teslim edin derse bizde veririz’ dediler. Ancak şimdiye kadar kimse bizi aramadı" diye konuştu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar