Gülsüm Elvan’dan kolunu kıran polise suç duyurusu

Gülsüm Elvan’dan kolunu kıran polise suç duyurusu
Gülmen ve Özakça eyleminde kolu kırılan Gülsüm Elvan'ın avukatları 'ağırlaştırılmış işkence'den duyurusunda bulundu.

GÜNCEL - İstanbul Kadıköy’de 11 Ağustos’ta açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eyleminde gözaltına alınırken polis tarafından kolu kırılan Gülsüm Elvan, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurularak öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Özge Elvan, sosyal medyadan gözaltı işlemi sırasında işkenceyle ters kelepçeye maruz kaldıklarını yazmışlardı.

KAMU DAVASI TALEBİ

Elvan ailesi ve avukatları Can Atalay ile Çiğdem Akbulut, olayda sorumluluğu bulunan polisler hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına "Hürriyetten yoksun bırakma" ve "Fiilen işkenceye maruz bırakma", gerekçeleriyle kamu davası açılmasını talep etti.

Sami Elvan ve Gülsüm Elvan suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yaparak açlık grevinin 167. gününde olan eğitimciler Gülmen ve Özakça’ya destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

KOLU KIRILAN ELVAN’IN AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR

Gözaltı sonrası sağlık kontrolü sırasında sol kolunda kırık tespit edilen Gülsüm Elvan’ın hastane raporuna göre ameliyat olması gerekiyor. Avukatlar bu nedenle "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence" başlığıyla Türk Ceza Kanunu’nun 95. maddesinin 3. fıkrası uyarınca da suç duyurusunda bulundu.

SAMİ ELVAN: NURİYE VE SEMİH ÇOCUKLARIMIZIN HOCALARI

Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, "Nuriye ve Semih bizim için çok önemli çünkü onlar çocuklarımızın hocaları. Onların yanında olmak bizim çok önemli çünkü haksızlığa uğradılar. Onlar gibi binlerce kişi var. Biz de haksızlığa uğradık, çocuğumuzu katlettiler" diye konuştu.

GÜLSÜM ELVAN: ONLARI KURTARANA KADAR DEVAM EDECEĞİM

"Bizi ilk Ethem Sarısülük'ün mahkemesinde hedef gösterdiler. Ethem'in annesini işaret ederek 'Sıra sizde' dediler. Nuriye ile Semih'in eylemine gidince gözaltına alındığımda bunu iyice anladım. Ama yılmayacağım" ifadelerini kullanan Gülsüm Elvan ise şunları söyledi:

"Değil kolumu bacağımı da kırsalar o adalet gelene kadar yılmayacağım.

Bütün yetkililere sesleniyorum. Bayram geliyor, çocukları onların elini öpecek. Bizim yavrularımızı elimizden aldılar. Nuriye ile Semih'i bırakın onlar da annelerinin elini öpsünler.

Benim yavrumu 369 gün yoğun bakımda erittiler Nuriye ile Semih'i içerde eritiyorlar. Benim için Berkin'le Nuriye ve Semih'in hiçbir farkı yok. Onları kurtarana kadar devam edeceğim. Biz iki can daha kaybolmasın, kimse ölmesin diye çırpınırken başımızdakiler hala öldürmeye devam ediyor."

Öne Çıkanlar