Polis tarafından öldürülen Feray Şahin'in ailesi adalet istiyor

Polis tarafından öldürülen Feray Şahin'in ailesi adalet istiyor
Mersin’de öğrenciyken kaldığı evde polis Fatih Burak Aykul tarafından silahla vurularak öldürülen Feray Şahin'in ailesi çocuklarının doğum gününde mezarının başında adalet istedi.

Toros Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisiyken özel harekat polisi Burak Aykul  tarafından silahla vurularak öldürülen Ferhan Şahin'in anne ve babası bu kez adaleti çocuklarının mezarı başında istedi.

'KATİL HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ GEZİYOR'

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, tutuklu geçirdiği bie buçuk yılın ardından yurt dışı yasağı koyarak serbest bıraktığı özel harekat polisi Burak Aykul'un hiç bir şey olmamış gibi gezdiğini söyleyen ailesi, katile verilen cezanın ödül gibi olduğunu dile getirdi.

Kızlarının doğum günü sebebi ile mezarını ziyaret eden annesi Aysel ve babası Bekir Şahin çifti, kızlarına özlemlerini dile getirirken yazılı açıklama ile taleplerini ifade etti. Ailenin açıklamasında "Birçok kadın katili gibi Feray’ı öldüren ve o sırada polis olan Fatih Burak Aykul’a maalesef gencecik bir kızı öldürmenin cezası olarak 5 yıl 3 ay gibi komik bir cezayla, hatta ödül gibi indirimli bir cezayla maalesef bugün aramızda ve hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Hak, hukuk, adalet bunun neresinde? Aile karara itiraz etti ve dosya 15 aydır Yargıtay’da bekliyor. Katil sokakta hiçbir şey olmamışçasına, pimi çekilmiş bomba gibi geziyor. Geciken Adalet, Adalet değil?" denildi.

'MAHKEME RAPORU YOK SAYDI'

Açıklamanın devamında ise şunlar dile getirildi: "Katil cinayeti işledikten sonra delillerin önemli kısmını bilinçli olarak yok ederken, cinayete kaza süsü verip mahkemeyi yalanlarıyla yönlendirdi. Kasten insan öldürmek suçundan Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1,5 yıl yargılanan katile yargıçlar, 'Niçin öldürdün? Delileri neden yok ettin?' diye tek bir soru sormadı. O katil mahkeme tarafından açıkça korundu. Ve ödül gibi ceza ile sokağa bırakıldı. Bu katil bugün insanların arasında, pimi çekilmiş bir bomba gibi geziyor. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi yok edilen delileri sorgulamadı, eksik toplanan delilleri değerlendirmedi. En önemlisi de Adli Tıp Kurumu raporu uzaktan atışla Feray’ın öldürüldüğünü tespit etmesine rağmen, o mahkeme bu raporu da yok sayarak takdir hakkını kullanarak karar verip, hukuk cinayeti işledi. Ve Gencecik kızın kanını yerde bıraktılar."

'SESİMİZ HİÇ Mİ DUYULMUYOR?'

Kızının mezarı başında konuşan anne Şahin ise, "Kızım katledildiğinde 23 yaşındaydı. Ve şu anda toprağın altında yatıyor. Buna sebep olan kişi hiçbir şey olmamış gibi dışarda dolaşıyor. Buna hiç can dayanır mı? Bunu düşündükçe psikolojim bozuldu. Evimizde huzur kalmadı. Katile ödül gibi ceza veren hakim ve savcılara sesleniyorum. Vicdanınız rahat mı? Acımı bir tarafa bırakıp adalet peşinde koşuyorum. Hiç mi sesimiz duyulmuyor. Umarım Yargıtay'dan olumlu bir cevap gelir. Artık canımıza tak etti" diye konuştu.(M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar