Polis kapısını zorla açtırdığı evdekileri gözaltına almak istedi

Polis kapısını zorla açtırdığı evdekileri gözaltına almak istedi
Nusaybin'de bir evin kapısını tekme atarak açtıran polisler, genç bir kadını gözaltına almak istedi. Mahalle halkı tepki gösterince genç kadın serbest bırakıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Abdulkadirpaşa Mahallesi’ne zırhlı araçla gelen polis, zorla kapısını açtırdıkları bir evdeki genç kadını gözaltına almak istedi. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, akşam saatlerinde bir gurup çocuğun 'karakola torpil attığını' iddia eden polis, mahalledeki Güler Sokak'a girerek, insanları kovalamaya başladı. Sokakta bulunan çocuklar evlerine kaçışırken, yurttaşlar da kapılarını kilitledi. Polisler, bir ailenin kilitli kapısını tekme atarak açmaya çalıştı. Polis ev sahibini kapıyı kırmakla tehdit etti.

MAHALLE HALKI TEPKİ GÖSTERİNCE SERBEST BIRAKILDI

Ev sahibinin kapıyı açması üzerine aile fertlerinden 20 yaşındaki B.A.’yı gözaltına almaya çalıştı. Polisler, genç kadını zırhlı araca bindirmek isteyerken bu durum yurttaşların tepkisine neden oldu. 

Yaşananları anlatan yurttaşlar, tepki gösterenlere bir polis memurunun, 'Bacaklarınızı kırar, gebertirim' diye bağırdığını aktardı. Yurttaşların ifadesine göre, tepkinin büyümesi üzerine polislerin 'aradığımız mavi tişörtlü bir çocuk' diyerek, genç kadını serbest bıraktı. Polislerin mahalleden ayrılırken, polislerin tavrından tedirgin olan mahalle halkı, "Kendi evimizde sokağımızda can güvenliğimiz yok" diye tepki gösterdi. (M.A)

Öne Çıkanlar