Polislerin içinde 3 çocuk olan araca ateş açtığı iddia edildi

Polislerin içinde 3 çocuk olan araca ateş açtığı iddia edildi
Kızıltepe'de polisler, 3'ü çocuk 6 kişinin içerisinde bulunduğu bir araca ateş açtı. Araçtaki 2 kişi 'polise mukavemet' iddiasıyla gözaltına alındı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Bölge Trafik Amirliği yanında bulunan kontrol noktasında nöbet tutan polisler, 3'ü çocuk 6 kişinin bulunduğu araca ateş açtı. Edinilen bilgilere göre, Kızıltepe Galericiler Sitesi Başkanı Tarık Birleşik, iş çıkışı sonrası yaşları 11-14 arasında değişen çocukları, yeğeni, kardeşi ve bir yakınıyla birlikte kontrol noktasında durduruldu. Kimlik kontrolü sırasında bir araç kontrol noktasına girmeden geçiş yaptı.

Polislerin, geçiş yapan aracın şöforüne sinkaflı küfürler savurduğu, Birleşik ve yanındakilere de "Ne öyle bakıyorsunuz" diyerek çıkıştığı, Birleşik'in küfür edilmesinin doğru olmadığı söylemesi üzerine polislerlerin ağır hakaret ve küfürlerine maruz kaldığı iddia edildi.

Birleşik'in, polislerin "Biz devletiz" demesine "Biz de vatandaşız" şeklinde cevap verdiği, bunun üzerine de polislerin Birleşik'e "Biz devletiz, siz it sürüleri, köpeksiniz" şeklinde hakaret ettiği ifade edildi.

Bu sırada, Birleşik'in aracını kenara çekerken polislerden birinin araca 6 el ateş açtığı, araca isabet eden 4 kurşunun yakıt deposunu, egzoz borusunu ve lastikleri deldiği bildirildi.

Olayın ardından araçta Birleşik ile kardeşi Ramazan Birleşik "polise mukavemet" iddiasıyla gözaltına alındı. 2 kardeş, Emniyet ifadesinin ardından Kızıltepe Adliyesi'ne sevk edildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar