Polisin siyahi Floyd'u öldürdüğü Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Polisin siyahi Floyd'u öldürdüğü Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Minneapolis'teki gösterileri bastırmak amacıyla Ulusal Muhafız birlikleri kente gönderildi.

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi yurttaş George Floyd'un gözaltına alınırken polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından devam eden protesto gösterileri nedeniyle kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

BBC'nin aktardığına göre, Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Mayor, cuma günü yerel saatle 20.00'de başlayan yasağın sabah 06.00'ya dek süreceğini, Cumartesi akşamı da aynı saatlerde tekrarlanacağını açıkladı.

Minneapolis'teki gösterileri bastırmak  amacıyla Minnesota eyaletindeki Ulusal Muhafız birlikleri kente gönderildi. ABD Başkanı Donald Trump da öldürülen George Floyd'un ailesiyle konuştuğunu ve onların "muhteşem insanlar" olduğunu söyledi. "Adalet yerini bulacak" diyen Trump, "yağmacıların" protestoların odağı haline gelmemesi gerektiğini belirtti.

Trump daha önce "haydutlar" diye tanımladığı protestocuların Floyd'un anısına saygısızlık ettiğini öne sürmüş, "Yağma başlarsa, ateş açma da başlar" ifadesini kullanmıştı. Trump'ın bu sözleri büyük tepki toplarken, mesajın yayımlandığı sosyal medya platformu Twitter, bu gönderiye erişimi 'şiddeti yücelttiği' gerekçesiyle sınırlamıştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama ise Amerikalıların kurumsal ırkçılık sorununa karşı "yeni normal" yaratması gerektiğini belirtti. Obama, "2020 Amerikası'nda bu 'normal' olmamalı. Normal olamaz" dedi.

Minnesota Valisi Tim Walz ise Cuma günü yaptığı açıklamada, Floyd'un ölümüyle ilgili olarak "adaletin hızla ve adil şekilde tecil etmesini" beklediğini söylemişti.

2001'den beri Minneapolis'te polis olarak görev yapan 44 yaşındaki Derek Chauvin'in, kariyeri boyunca pek çok kez şikayet aldığı, hakkında dosyalar tutulduğu ortaya çıkmıştı. Chauvin hakkında George Floyd'u öldürmekten "üçüncü derece cinayet" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar