Avrupa'da önemli karar: Mesai dışında çalışanlara e-posta atılmamalı, dinlenme saatinde temas kurulmamalı

Avrupa'da önemli karar: Mesai dışında çalışanlara e-posta atılmamalı, dinlenme saatinde temas kurulmamalı
Portekiz hükümetinin onay verdiği yasada ‘İşveren, çok acil bir durum olmadıkça çalışanlarının dinlenme saatleri arasında çalışanlarla iletişime geçmemeli’ kararı alındı.

Portekiz’de Sosyalist Parti hükümeti mesai saatleri dışında çalışanlara e-posta gönderilmesine yasak getirdi.

Koronavirüs salgınıyla birlikte evden çalışma sisteminin yaygınlaşması ve ev/iş dengesinin birçok kurum ve kuruluşta bozulmasıyla birlikte Portekiz’den dikkat çekici bir karar geldi.

Portekiz hükümeti parlamentoya getirilen yeni bir yasa tasarısına onay verdi. Buna göre, mesai saatleri dışında çalışanlara e-posta gönderilmesine yasak getirildi.  Yetkililer, çalışanların işten uzaklaşması gerektiğini ve "bağlantıyı koparmak" için bu kararın alındığını açıkladı.

‘İŞVEREN ÇALIŞANLARIN DİNLENME SAATLERİNDE İLETİŞİME GEÇMEMELİ’

Sözcü'de yer alan habere göre yasa metninde "İşveren, çok acil bir durum olmadıkça çalışanlarının dinlenme saatleri arasında çalışanlarla iletişime geçmemeli" denildi.

‘EVDEN ÇALIŞMA GİDERLERİ VERGİLENDİRİLEMEZ’

Öte yandan Portekiz’de evden çalışma giderlerinin vergilendirilmeyeceği de belirtilirken, iş tanımıyla uygun olan ve küçük çocuğu olan çalışanların evden çalışma hakkı elde ettiği de kaydedildi.

Salgın nedeniyle temmuz ayına kadar evden çalışmanın bir zorunluluk olduğu Portekiz’de, ocak ayının sonunda erken seçim yapılacak.

Öne Çıkanlar