Prens Charles: Evliliğim Yunan trajedisi gibiydi

Prens Charles: Evliliğim Yunan trajedisi gibiydi
Prens Charles, Nancy Reagan’a el yazısı ile gönderdiği mektubunda Diana ile olan evliliğini trajedi olarak değerlendirdi.

YAŞAM - Prens Charles, Nancy Reagan’a el yazısı ile yazarak gönderdiği mektubunda Diana ile olan evliliğini trajedi olarak değerlendirdi. 

ABD eski First Layd’si Nancy Reagan’a içtenlikle yazdığı 21 Haziran 1992 tarihli mektubunda yaşadıklarını, "Bir şeyi kendi başınıza gelinceye kadar ne olduğunu anlayamazsanız. Bir gün size tüm hikâyeyi anlatırım. Bir tür Yunan trajedisi sahnelenseydi gerçekten çok başarılı olurdu" ifadeleri ile anlattı. 

"My Dear Nancy" adlı samimi ifadesi ile kendi el yazısı ile kaleme aldığı mektubu, geçen yıl 94 yaşında ölen Bayan Reagan ile Charles arasındaki 40 yıllık samimi dostluğu da ispatlıyor.  ABD başkanı Ronald Reagan’ın eşi olan Nancy ile Prens Charles arasında, 1974 yılında başlayan ve geçtiğimiz yıl Mart ayında Nancy Reagan’ın ölümü ile sonuçlanan bu samimi ilişki, kamoyunun gündeminden saklı sürdürülen bir dostluğa da işaret ediyordu.

İngiliz Express gazetesinin haberine göre, Ronald Reagan Başkanlık Vakfı ve Kütüphanesi tarafından Kaliforniya'da yayınlanan mektuplar arasında Charles’in parçalanan evliliğini de ela alan değerlendirmeler açığa çıktı. 

Olağanüstü duygusal olarak kaleme alınmış mektupta Charles ‘hiçkimse size olanaksızın ne olduğunu anlatamaz, bu yüzden her şey daha kötüye gidiyor ve kötüye gidiyor’ cümleleri ile ifade ettiği ruhsal dünyasını ‘birgün bütün hikayeyi anlatacağım’ diyerek bağlıyor. 

Prens Charles, 1974'te hala Kraliyet Donanması'ndayken Reagan ailesi ile tanıştı. O dönem Ronald Reagan, California Valisiydi. O günlerde, ABD Büyükelçisi Walter Annenberg'in Palm Springs'deki evinde, Frank Sinatra ve Bob Hope da dahil olduğu ünlülerin özel bir akşam yemeğinde  Nancy Reagan ile tanıştı. 

Prens Charles'ın Reagan’larla olan dostluğu, ilerleyen yıllarda gittikçe gelişti. 1981'de Diana ile nişanlandığında sırada, Başkanın ve Beyaz Saray'daki eşinin de misafiriydi.

Dört yıl sonra, Charles bir kez daha Beyaz Saray'a bu kez eşi Diana ile konuk oldu. Nancy'nin Prenses Diana’nın "idol"ü John Travolta'yla dans etmesini sağladığı bir Cumhurbaşkanlığı galasından sonra, Charles tekrar teşekkürlerini ifade etmek için kalemini eline aldı ve mektubunu yazdı.

Geçtiğimiz yıl 94 yaşında ölen Nancy’nin mektuplarını sergileyen Vakıf Başkanı Joanne Drake'in ifadelerine göre, Charles ve Nancy arasındaki ilişki; "hayatlarının iniş ve çıkışlarını paylaştılar. Birbirlerine özel bir yakınlık hissettiler." 

Öne Çıkanlar