'Veliaht Prens Selman otelden elçiliğe taşındı'

'Veliaht Prens Selman otelden elçiliğe taşındı'
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Prens Selman'ın, Arjantin'de Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturma açılması üzerine, kaldığı otelden Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne taşındığını iddia etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Arjantinli savcıların başlattığı soruşturmadan dolayı kaldığı lüks otelden Buenos Aires'teki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne taşındığını bildirdi.

Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, G20 zirvesine katılmak üzere Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e gitmişti. 

Arjantinli savcılar, Prens hakkında Cemal Kaşıkçı cinayeti, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun işlediği savaş suçları ve insan hakları ihlalleri ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma iddialarıyla ilgili olarak Arjantin Başbakan Yardımcısı Daniel Raimondi, Prens'in ülkesinin temsilcisi olarak Arjantin'de hukuki dokunulmazlığa sahip olacağını söylemişti.

HRW BULGULARI SUNMUŞTU

HRW, Arjantin federal savcısına, Selman'ın Yemen'deki iç savaşta Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun işlediği insan hakları ihlallerinden suçlu olduğuna dair bulgularını sunmuştu.

Dosyada, Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayeti de dahil bazı Suudi vatandaşlara işkence edilmesi ve kötü davranılması konusundaki muhtemel rolünün de altının çizildiği aktarılmıştı. (Kaynak: Sputnik) 

Öne Çıkanlar