Prof. Dr. Müftüoğlu: Günlük test sayımız artacağı halde giderek azalıyor

Prof. Dr. Müftüoğlu: Günlük test sayımız artacağı halde giderek azalıyor
'Son günlerde sürekli neredeyse 30 bin rakamının altında.'

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Coronavirus önlemleri kapsamında yapılan test planlamalarında yeni bir aşamaya geçilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Ne var ki bir ara 50 binli rakamları zorlayan günlük test sayımız, artacağı yerde giderek azalıyor." diye yazdı.

Osman Müftüoğlu'nun Hürriyet'te "Test sayısı artmalı, test protokolü değişmeli" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

Salgının başından beri iyimserim. Başlangıçtaki doğru önlemleri görüp Bilim Kurulu’nun da, Sağlık Bakanımızın da süreci doğru, hızlı ve etkili yönettiğini düşünenlerdenim. Bu nedenle de alınan kararları yürekten destekledim, desteklemeye devam edeceğim.

Kolay değil, halkımızın neredeyse tamamını ve sağlık ordumuzu aynı anda ikna ederek süreci mükemmel yönettiler. Ama ne var ki bir an önce harekete geçilmesi gereken bir konuyu yeniden gündeme getirmek isterim: Eğer yeni vaka sayılarını daha kısa zamanda azaltmayı, 1000’li rakamları devirip 500’lü rakamların altına inmeyi istiyorsak, ‘sessiz/hayalet taşıyıcılar’ı hızla belirlememiz ve izole etmemiz lazım.

Bunun yolu da daha çok ‘PCR testi’ yapmaktan geçiyor. Ne var ki bir ara 50 binli rakamları zorlayan günlük test sayımız, artacağı yerde giderek azalıyor. Son günlerde sürekli neredeyse 30 bin rakamının altında.

Kanaatimce test protokollerinin bir an önce değiştirilmesi, test planlamalarında yeni bir aşamaya geçilmesi lazım.

 

Öne Çıkanlar