Prof. Dr. Müftüoğlu: Tedbirlerde gevşeme havası var, salgında ikinci dalga yakın

Prof. Dr. Müftüoğlu: Tedbirlerde gevşeme havası var, salgında ikinci dalga yakın
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, tedbirlerdeki gevşemeyle birlikte hepimizde 'Tamam, bu iş bitti' algısı yarattığını belirtti.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında tedbirlerde gevşeme havası olduğunu ifade ederek sokağa çıkan insan sayısındaki artışa dikkati çekti. 

Müftüoğlu Hürriyet'te, 'Kontrolü kaybetmeyelim' başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Tedbirlerde gevşeme var havası hepimizde "Tamam, bu iş bitti" algısı yarattı.

Neticede de inanılması güç ölçüde bir "sokağa akın" başladı. Bu tabloyu görünce birdenbire Nâzım Hikmet’in o çok güzel şiirinin şu bölümü farklı sözcüklerle dilime takıldı:

"Akın var sokağa akın

Salgında ikinci dalga yakın!"

Umarım böyle olmaz. Umarım ben yanılırım. Ve umarım bu hata bir an önce sonlanır, sokaklar yeniden ıssızlaşır. Ve umarım salgın ikinci bir dalga şeklinde kapımıza yeniden dayanmaz.

BİR UYARI: SAVUNMASIZLAR KORUNMAYA DEVAM ETMELİ

DAHA önce de yazdım ama hatırlamamızda fayda var, COVID-19 bazı kişilerde Allah korusun yaşamı tehdit edebilecek düzeyde ağır seyir gösterebiliyor. Bunlara kısaca "yüksek riskli kişiler" deniyor. Yaşı 65’i geçenler, hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp, böbrek, karaciğer ve veya solunum yetmezliği çekenler, bağışıklık bozukluğu olanlar, bağışıklık baskılayıcı ilaç kullananlar, halen kanser tedavisi altında olanlar, diyaliz hastaları ve organ nakli yapılanlar bu grupta yer alan insanlarımız. Onların korunma konusunda özellikle dikkatli olmaları şart.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar