Prof. Dr. Şenol Babuşcu: 5, 10, 25 kuruşlar kaldırılmalı, 5 TL madeni para basılmalı

Prof. Dr. Şenol Babuşcu: 5, 10, 25 kuruşlar kaldırılmalı, 5 TL madeni para basılmalı
Babuşcu, 'Bakan Nebati, 'TL'nin değeri en düşük durumda, daha ineceği yer yok' demişti. Bakan'ın söylediği doğrulandı. Madeni paraları kilosu 70 TL'den satan kişi yakalandı' dedi.

+GERÇEK - Geçmiş dönemlerde kamu bankaları Halkbank'ta ve Ziraat Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı yapan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Türk Lirası'ndaki değer kaybına dikkat çekti.

Babuşcu, paylaşımlarında şu değerlendirmeleri yaptı:

"TL’DEKİ DEĞER KAYBI BASKISI GİDEREK ARTIYOR. Dünyada merkez bankaları döviz miktarını azaltarak maliyeti artırmakta.Aynı süreçte Türkiye’de negatif reel faiz olması hem yabancı sermayeyi kaçırmakta hem de dış borç ödemeleri ve cari açık finansmanında zorluklar yaratmaktadır.

Bu durum aynı zamanda TL üzerindeki değer kaybı baskısını giderek artırmaktadır. Yılsonuna kadar cari açık seviyesinin 40 milyar doları aşması ve GSMH’nın yüzde 5,5 - yüzde 6 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

MADENİ PARANIN METAL DEĞERİ ALIM GÜCÜ DEĞERİNİN ÜZERİNDE. Bakan Nureddin Nebati, "TL’nin değeri en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun" dedi. (22.03.2022).

BAKAN’IN SÖYLEDİĞİ DOĞRULANDI. Madeni paraları kilosu 70 TL’den satan kişi yakalandı. Şüpheli: - 11,6 kg 5 kuruş, - 13,8 kg 10 kuruş, - 6,8 kg 25 kuruş, - 1 kg 50 krş ve - 36,2 kg 5, 10, 25 kuruş sattığı öğrenildi. 5, 10, 25 kuruşlar kaldırılmalı, 5 TL madeni para basılmalı."

Öne Çıkanlar