Protestolar yayılıyor: Bizi Covid-19 değil, DEDAŞ öldürüyor

Protestolar yayılıyor: Bizi Covid-19 değil, DEDAŞ öldürüyor
İdil ve Uludere'de elektrik zammı protesto edildi. Eylemciler, “Bizi Covid-19 öldürmüyor, DEDAŞ öldürüyor” diyerek hükümeti istifaya çağırdı.

Mardin, Diyarbakır ve Ağrı'dan sonra Şırnak'ta da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektriğe yaptığı zamlar protesto edildi.

Şırnak’ın İdil ilçesindeki Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişinin zamlara karşı yapmak istediği açıklama, koronavirüs salgını gerekçesiyle polislerce engellendi. Polis engellemesine tepki gösteren kalabalık, "Bizi Covid-19 öldürmüyor, DEDAŞ öldürüyor" dedi. Polislerin yurttaşlara "Şikâyetlerinizi devlete yapın" demesi üzerine, yurttaşlar da "Devleti devlete mi şikayet edelim" diyerek tepki gösterdi.

Bir süre polisle yapılan tartışmaların ardından yurttaşlar, "Hükümet istifa" ve "Soyguna hayır" sloganlarıyla İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. DEDAŞ temsilciliğine doğru yürümek isteyen kitleye müdahale eden polis, yurttaşlara biber gazıyla saldırdı. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından yürüyüş sonlandırıldı.

ULUDERE

Uludere ilçesinde de bir araya gelen yüzlerce kişi, elektrik zamlarını protesto etti. "Hükümet istifa" sloganları eşliğinde DEDAŞ Uludere temsilciliği önüne yürüyen kitle, zamların bir an önce geri çekilmesini istedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar