PTT çalışanları Coronavirus önlemi alınmasını istedi, cevap sürgün oldu

PTT çalışanları Coronavirus önlemi alınmasını istedi, cevap sürgün oldu
11 üyesinin önlem alınması talebine sürgünle karşılık verildiğini söyleyen Haber- Sen, üyelerinin sosyal medya hesaplarının takip edilerek uyarıldıklarını ve fişleme yapıldığını duyurdu.

Coronavirus sürecinde PTT şubelerindeki olumsuzları gündeme getiren KESK’e bağlı Haber- Sen,  11 üyesinin Coronavirus sürecinde önlem alınmasını istedikleri için ‘sürgün’ edildiklerini duyurdu.

Haber- Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, üyelerinin sosyal medya hesaplarını takibe alındığını söyleyerek, "Diğer sendikalarda da pandemi sürecinde önlem alınmasını isteyen paylaşımlarda bulunanların yerleri değiştirildi. Bu bir fişlemedir" dedi.

MYK üyesi Yaşar Polat ise bunun sadece pandemi süreciyle sınırlı kalmadığını ifade ederek, "Örneğin bir çalışan onlar için olumsuz olan bir paylaşımı beğendiğinde, müdür hemen çağırıyor ve ‘O beğeniyi kaldır’ diyor. Buna yapmayanlar için sonuç pandemi sonrasında olduğu gibi sürgün" diye konuştu.

Haber Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, pandemi sürecinde önlem alınmasını isteyen üyelerinin sosyal medya hesaplarını takibe aldığını vurgulayarak, "2 üyemiz il dışına sürgün edilirken, 9 üyemizin de il içinde çalıştığı işyerleri değiştirildi. Diğer sendikalarda da pandemi sürecinde önlem alınmasını isteyen paylaşımlarda bulunanların yerleri değiştirildi. Bu bir fişlemedir" dedi.

Özdemir, Sendika'nın Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada PTT Genel Müdürlüğü’nün çalışanların ve yurttaşın canını tehlikeye attığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Anayasal koruma altında olan sendikal mücadele hakkımız çerçevesinde yaptığımız basın açıklamaları ve PTT emekçilerinin düzeltilmeyen olumsuz çalışma koşullarına ilişkin gerçekleştirdiğimiz sosyal medya etkinliği sonrasında üyelerimiz sürgün edilmişlerdir. Bir soruşturma ihtimali bile gündeme getirilmemiş, böylece savunma haklarını kullanmalarının önüne geçilen üyelerimiz iki kere mağdur edilmişlerdir."

Çalışma yerleri değiştirilen üyelerinin eski işyerlerine dönmesini isteyen Özdemir, "Yapılan bu işlemler sürgündür ve tüm PTT çalışanlarına bir gözdağı niteliğindedir" dedi.

 

Öne Çıkanlar