Putin Scholz'la görüştü: Kiev gerçekçi olmayan tekliflerle görüşmeyi uzatıyor

Putin Scholz'la görüştü: Kiev gerçekçi olmayan tekliflerle görüşmeyi uzatıyor
Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Scholz'la telefonda görüştü. Putin 'Kiev gerçekçi olmayan yeni teklifler öne sürerek görüşmeleri uzatmaya çalışıyor' dedi.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında bugün telefon görüşmesi yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Putin'in Scholz'la "Donetsk ve Makeyevki'ye füze saldırıları yapıldığı ve Batı'nın bu saldırıları görmezden geldiği" yönünde görüşlerini paylaştığı aktarıldı.

'MOSKOVA'NIN BİLİNEN TUTUMU ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜM ARAMAYA HAZIRIZ'

Rusya'yla Ukrayna arasında video konferans yöntemiyle devam eden müzakerelerin de ele alındığı görüşmede, Putin'in Kiev'i "gerçekçi olmayan yeni teklifler öne sürerek görüşmeleri uzatmaya çalıştığı" yönünde bilgi verdiği de belirtildi. Açıklamada, Putin'in "Moskova’nın bilinen tutumu çerçevesinde çözüm arayışlarını sürdürmeye hazır olduğunu" vurguladığına da yer verildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bugün yaptığı açıklamada "Almanya artık ABD'nin talimatlarını yerine getirmeye tamamen hazır" ifadelerini kullandı.

'ALMANYA ÇİN'LE İLGİLİ YENİ BİR STRATEJİ PLANLAMASI YAPIYOR'

Almanya hükümetinden ise "Çin'le ilgili yeni bir strateji planlaması yapıldığı" yönünde dikkat çeken bir açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock yaptığı açıklamada, "Yeni ulusal güvenlik stratejileriyle birlikte bir sonraki aylarda yeni bir Çin stratejisinin belirleneceği" yönünde bilgi verdi. Baerbock, Ukrayna krizinin aynı zamanda ciddi bir arz açığına neden olacağını da söyledi. "Aynı değerleri paylaşmasa bile otoriter rejimlerle teması sürdürmesi" gerektiğini söyleyen Baerbock, bu ülkelerin ekonomi ve enerji çıkarları konusunda "sessiz kalmamaları gerektiğini" ifade etti.

Öte yandan, Almanya'nın Çekya'ya ilave asker gönderme planından vazgeçtiği gündeme geldi. Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, "Bugün Almanya'nın bu fikirden vazgeçtiğini öğrendi" açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar