Putin Türkiye'ye gelecek

Putin Türkiye'ye gelecek
Kremlin, Rusya lideri Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini kabul ettiğini ve Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna kriziyle ilgili görüşme önerisinde bulunduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gelme davetini kabul ettiği açıklandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, "Sayın Putin'i de ülkemize davet ettik. İki lideri arzu ederlerse ülkemizde bir araya getirerek, barış ortamının yeniden tesisine giden yolu açabiliriz" demişti.

TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in, Erdoğan'ın davetini kabul ettiği ve Türkiye'ye geleceği bildirildi. Putin'in ziyaret tarihi henüz net değil.

Konunun Putin ve Erdoğan arasındaki son birkaç temasta gündeme geldiğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin, Türk liderin davetini memnuniyetle kabul etti. Salgın durumu ve tarafların programları izin verir vermez, Putin'in bu davete icabet etmesini kararlaştırdılar" dedi.

Hükümetler arası komisyonların ve iki liderin başkanlık ettiği Üst Düzey İşbirliği Komisyonu'nun toplantılarına bir ara vermek zorunda kalındığına dikkat çeken Peskov, "Sayın Erdoğan, tüm bu etkinlikleri Türkiye'de yapmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Devlet Başkanı Putin de bu daveti memnuniyetle kabul etti" diye konuştu.
'İstişareler sadece ikili görüşmeyle ilgiliydi'

Peskov, gazetecilerin Erdoğan'ın davetinin ikili görüşme için mi olduğunu, yoksa bu görüşmeye Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in de katılma olasılığının bulunup bulunmadığını sorması üzerine "Benim söylediklerim ve liderler tarafından birkaç kez yapılan istişareler, ikili görüşmeyle ilgiliydi" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar