Putin yürürken neden sağ kolunu sabit tutuyor?

Putin yürürken neden sağ kolunu sabit tutuyor?
Ukrayna'yı işgal kararının ardından batı dünyasında tepki çeken Vladimir Putin, her yönüyle mercek altına alınıyor. Son olarak Putin'in yürüyüşündeki 'sağ kol' detayı gündem oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yürüyüşü mercek altına alındı. Ukrayna'yı işgal için ordusuna emir vermesinin üzerinden 12 gün geçen ve dünyanın tepkisini çeken Rus liderin yürüyüşündeki bir detaya dikkat çeken uzmanlar, bunun nedeni üzerine tahminlerde bulundu.

PUTİN, YÜRÜRKEN NEDEN SAĞ KOLUNU SABİT TUTUYOR?

Yürürken hep sağ kolunu sabit tutan Putin'in bu davranışını çözmek isteyen analistler, dikkatlerini Rus liderin geçmişine yöneltti.

Putin'in sağ elini geride tutmasının nedenini araştıran Portekiz, İtalya ve Hollandalı nörologlar, çalışmalarının ardından iki ihtimali öne çıkardı.

'PARKİNSON' İDDİASI ARAŞTIRILDI

Analistlere göre, Putin'in yürürken sağ elini sabit tutması ve sol elini daha fazla hareket ettirmesi Parkinson hastalığının başlangıcı olabilirdi. Ancak kamuoyunda bilinen bilgilere göre Rus liderin böyle bir hastalığı yok.

Dikkat çekecek derecede farklı yürüyüşe sahip olan Putin'in sağ kolunu sabit tutmasının nedeni olarak, öne çıkan ikinci ihtimal ise geçmişi olabilir.

NEDENİ 'KGB GEÇMİŞİ' OLABİLİR

British Medical Journal'de yayınlan araştırmaya göre; Putin, Sovyet istihbaratı KGB'de aldığı eğitim sayesinde böyle yürüyor olabilir.

'SÜREKLİ TETİKTE' İDDİASI

Çok iyi derecede silah kullanabilen Putin, aldığı eğitimler sayesinde böyle bir alışkanlık kazanmış olabilir. Uzmanlara göre Rus liderin sağ kolunu sabit tutmasının perde arkasında sürekli tetikte olmak var.

Çünkü KGB ajanları, silahlarını göğsünün altında taşıyordu. Böylece sağ elin tabancaya daha kısa sürede ulaşması amaçlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar