PYD'li Foza Yusif: Türkiye yeni saldırılara hazırlanıyor

PYD'li Foza Yusif: Türkiye yeni saldırılara hazırlanıyor
PYD Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Foza Yusif, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik 'yeni saldırılara' hazırlandığını belirterek, 'İki yıl boyunca savaş ve kriz hep gündemde olacak' dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Divanı üyesi Foza Yusif, Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’ne katılımı üzerine tartışmaların sürdüğünü belirterek, ENKS’nin muhafazakar, demokratik prensipleri esas almayan tutumu ve Federe Kürdistan Bölgesi modelini taklit etmeyi aşmayan ufkunun sorun oluşturduğunu söyledi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Yeni Özgür Politika Gazetesi’ne konuşan Yusif, uluslararası çevrelerle ilişkilere dikkat çekerek, "Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, artık bütün Suriye için bir siyasi çözüm projesi olabiliyor. Dolayısıyla Suriye sahasında siyaset yapan güçler, milyonların sahip çıktığı ve milyonların yaşadığı bir alanı yöneten bu gücü dikkate almak zorunda. Bu gücü ve projesini göz ardı edemezler" ifadelerini kullandı.

Kürtler ve Özerk Yönetim olmadan Suriye’de sorunların çözülemeyeceğini vurgulayan Yusif, "Bizim bütün çabamız, gayretimiz, sorunların demokratik ve barışçıl çözümü içindir ama maalesef rejim bundan kaçıyor" dedi.

'TÜRKİYE’NİN YENİ SALDIRI HAZIRLIĞI'

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik sürekli olumsuz rol oynadığını dile getiren Yusif, şunları söyledi: "Takip ettiğimiz, anladığımız kadarıyla Türk devleti bir kez daha bölgemize sardırmaya hazırlanıyor, bunun fırsatını kolluyor. Direkt bir işgal saldırısının fırsatını bulamazsa da istihbarat marifetiyle kaos, fitne, suikast gibi özel savaş yöntemlerini artıracak. Zaten halihazırda bütün bunları yapıyor."

Saldırılara karşı mücadelelerini geliştireceklerinin altını çizen Yusif, "Halkımız da Özerk Yönetim’in güvenlik güçleriyle birlikte hareket ettiğinden birçok hücreleri çökertildi. Bunun yanında Arap oluşumları nezdinde karışıklık ve fitne çıkarmaya çalıştı ama bunu da başaramadı. Toplumumuzu, Türk devletinin kirli politikalarına karşı günlük olarak uyarıyoruz; siyasi bilincini ve savunmasını güçlendiriyoruz. Elbette savunma sistemimizi tahkim ediyoruz. Diplomatik alanda da Türk devletinin soykırım siyasetinin deşifresi ve buna karşı tavır geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

AF KARARI

Yusif, Kuzey-Doğu Suriye’de bazı suçlar için af ilan edilmesi ve Hol Kampı’ndaki bazı Suriyeli ailelere ayrılma hakkı tanınmasına ilişkin, "DAİŞ operasyonları sırasında yakalanan ve Hol Kampı’nda tutulan ailelerin, DAİŞ ile ilişkisi, suçlu olup olmadıkları sorgulandı. Durumu netleşip suçsuz oldukları anlaşılanlar çıkarıldı. Suçlu olanlar çıkarılmıyor. Güvenlik açısından sorun oluşturmayanlar bırakılıyor. Özerk Yönetim’in af konusundaki kararı da bu esaslar üzerinedir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar