QSD: 800'den fazla IŞİD'liyi esir aldık

QSD: 800'den fazla IŞİD'liyi esir aldık
Suriye Ulusal Konseyi Üyesi Bassam İshak, ele geçirilen yabancı uyruklu IŞİD militanlarının bazılarının Rusya tarafından alındığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Suriye'de IŞİD'in elindeki son bölge olan Bahoz'a yaptıkları operasyonda 800'den fazla militanı esir aldı.

Sputnik'e konuşan Suriye Ulusal Konseyi Üyesi Bassam İshak, "Son operasyon öncesi 800 IŞİD'li esir alındı, ancak ele geçirilen yeni militanlarla bu sayı her gün daha da artıyor" dedi.

İshak, ele geçirilen yabancı uyruklu IŞİD militanlarının bazılarının Rusya tarafından alındığını da sözlerine ekledi. 

İLGİLİ HABER: TÜRKİYE VATANDAŞI ÇOK SAYIDA IŞİD'Lİ TESLİM OLDU

İLGİLİ HABER: QSD: SİVİLLERİN ÇIKARILMASININ ARDINDAN OPERASYONA BAŞLADIK

'REHİNELERİN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE YAVAŞ İLERLİYOR'

Suriye'de IŞİD'in elindeki son bölge olan Bahoz'da başlatılan operasyonun, rehinelerin güvenliği nedeniyle yavaş ilerlediğini belirten İshak, "IŞİD'lilerle birlikte bulunan rehinelerin korunması gerekiyor, bu nedenle operasyon yavaş ilerliyor" diye konuştu.

Son bir haftadır binlerce sivilin ve yüzlerce rehinenin Bahoz'dan çıkartılmasıyla QSD cuma günü akşam saatlerinde son operasyonu başlattı. Operasyon QSD'nin özel kuvvetleri tarafından yürütülürken, ABD Özel Kuvvetlerine mensup askerlerin de operasyonda yer aldıkları öğrenildi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar