QSD Komutanı: Erdoğan Müslüman Kardeşler'in bölgesel lideri

QSD Komutanı: Erdoğan Müslüman Kardeşler'in bölgesel lideri
QSD Komutanı Mazlum Ebdi, Erdoğan'ın Müslüman Kardeşler üzerinden yeni Osmanlı planları kurduğunu söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini Müslüman Kardeşler’in bölgedeki temsilcisi ve lideri olarak gördüğünü söyledi. Ebdi, Erdinoğan'ın Müslüman Kardeşler ideolojisinin tüm bölgede hakim olması için mücadele ettiğini öne sürdü.

'ERDOĞAN BÖLGEDE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİN LİDERLİĞİNİ YAPIYOR'

ANHA'nın aktardığı habere göre, Müslüman Kardeşler ideolojisinin bölgede yayılması ve kalıcı olabilmesi için Erdoğan’ın faaliyet yürüttüğünü söyleyen Ebdi, " Bunu başta Mısır’da yapmak istedi, ancak başaramadı. Sonra aynısını Suriye’de yapmak istedi, yine başaramadı. Şimdi ise , Libya’da yapmaya çalışıyor. İslam adı altında bir proje yürütüyor, ama bu bildiğimiz gerçek manada islam değildir. Bunu Müslüman Kardeşler gibi bir örgütle gerçekleştirmek istiyor. Yine aynı şekilde bu amacını gerçekleştirmek için IŞİD, Nusra gibi çete yapılarını kullanıyor. Ancak maalesef Erdoğan’ın bu faaliyetlerine karşı dünyanın sessiz kalışı, bir yönüyle bölgede istediklerini yapmasının önünü açtı" dedi.

Müslüman Kardeşler üzerinden Erdoğan’ın yeni Osmanlı planları olduğunu söyleyen Ebdi, Türkiye'nin Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek için, Kürt hareketini bölgeye müdahalede bahane olarak kullandığını, belirterek, "Eğer Kürt hareketini tasfiye ederse, o zaman Libya ve bölgenin diğer yerlerinde de amaçlarını gerçekleştirmek için yeni bahaneler bulmaya  çalışacaktır. Libya’ya geçebilirse sonrasında geçmek için yeni devletler de bulacaktır" değerlendirmesini yaptı.

ARAP BİRLİĞİ'NE TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye'nin Tel Abyad ve Resulayn'a yönelik askeri harekatını hatırlatarak, bu süreçte Arap Birliği’nin Mısır öncülüğünde geliştirdiği tutumun taktire değer olduğunu söyleyen Ebdi konuşmasında, "Bu temelde Arap Birliği'ne ve özellikle de Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El Sisi’ye hem işgale karşı tutumundan hem de Suriye’nin toprak bütünlüğüne ilişkin hassasiyetinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi aynı zamanda sayın El Sisi’nin Kürt halkına ilişkin yaptığı açıklamalar da kutlanmaya değerdir" değerlendirmesinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar