'QSD, Rusya ve Suriye, Ayn İsa için anlaştı'

'QSD, Rusya ve Suriye, Ayn İsa için anlaştı'
Son zamanlarda silahlı saldırıların arttığı Ayn İsa'da üç askeri gözlem noktası kurulacak.

Türkiye'nin desteklediği silahlı grupların çeşitli saldırılar gerçekleştirdiği bildirilen Kuzey Suriye'deki Ayn İsa'da Suriye Demokratik Güçleri (QSD), Rusya ve Suriye hükümeti arasında, bölgede 3 gözlem noktası kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

Bölgeden alınan bilgiye göre QSD heyeti ile Rusya ve Şam hükümetinin askeri yetkilileri arasında, Eyn İsa’da toplantı yapıldı.

Toplantıda varılan anlaşma kapsamında, Ayn İsa'nın içinde ve çevresinde 3 ayrı ortak gözlem noktası kurulacağı, bu gözlem noktaları vasıtası ile daha önce taraflar arasında imzalanan ateşkes anlaşması ile Türkiye ve cihatçı silahlı grupların anlaşmayı ihlal edip etmedikleri takip edilecek.

Konuya ilişkin tarafladan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Pazar günü, TSK'nin topçu atışı desteğiyle silahlı gruplar, Ayn İsa ve civar köylere yönelik saldırılarını yoğunlaştırmıştı. Ayn İsa, hali hazırda Suriye Demokratik Güçleri’nin denetiminde bulunuyor. Kasaba, Suriye’nin kuzey ve batısını birbirine bağlayan stratejik öneme sahip M4 karayolu üzerinde yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar