Rabia Naz’ı ilk gören polis ekibi: Siyah aracın çarpmış olabileceğinden şüphelendik

Rabia Naz’ı ilk gören polis ekibi: Siyah aracın çarpmış olabileceğinden şüphelendik
Rabia Naz’ın ölümü ie ilgili Meclis’te kurulan komisyonda olay yerine giden polisler siyah bir aracın çarpmış olabileceğinden şüphelendiklerini söyledi.

TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu tanıkları dinlemeye başladı.Olay yerine ilk giden polislerden Tamer Orhan siyah bir aracın çarpmış olabileceğine dair şüphe duyduklarını söyledi.

Tamer Orhan ifadesinde: "Saat beş buçuk sıralarında bir çocuğa araba çarpmış olabileceği yönünde ihbar aldık. Çocuğu ilk bulanlar, sırtüstü orada yatarken gördüklerini söylediler. Olay yerinde trafik kazasına yönelik çalışmayı bitirdikten sonra delil toplamak için hastaneye gittim. Hastaneden çocuğun yüksekten düşmüş olabileceği konusunda bilgi gelince yüksekten düşme ihtimalini araştırmaya başladık" dedi.

İfade alan polis memuru Mustafa Yazıcı ise  "Mürsel geldiğinde panik halindeydi. O yüzden zaten, garipsediğim için arkadaşlara söyledim. Grup amirine, hatta ilçe emniyet vekilimize, komiser yardımcıma söyledim. Dedim ki: ‘Bunun hâl ve hareketlerinden ben şüphelendim, siz de dinleyin bunu’ falan. Onlar da dinlediler daha sonra. Su almaya giderken bir kız çocuğunun inleme sesini duyduğunu söyledi. ‘Çocuğu ilk gördüğünde konuşabiliyor muydu? Sana cevap verdi mi?’ diye sordum, ‘Yok, cevap vermedi’ dedi. ‘Peki, hiç kan gördün mü veya başka bir şey gördün mü?’, onları sordum, ‘Yok’ dedi. Bir bayanı çağırmış, orada sara nöbeti geçiriyor, işte yüzünü falan yıkamışlar; sonra ambulans gelmiş, almış götürmüş."

Bir diğer polis Adem Artaç ise; Olay yerinde üç şahıs vardı. Bunlar Mürsel Küçükal, Önder Dede, bir de Şermin Dede isimli yaşlı bayandı. Siyah aracı hatırlıyorum. O araç üzerinde de ‘Bu çarpmış olabilir mi?’ diye Ruhi Kalkan ile trafikçi arkadaş inceleme yaptılar ama ‘Hiçbir iz yok’ dediler. Sordular ‘Bu ne kadardan beri burada?’ Şermin Dede ‘Bu uzun süreden beri burada’ dedi."

Komisyon Rabia Naz'ın akrabası ve komşusunu da dinledi. Bahri Vatan (Rabia Naz’ın akrabası): "Böyle bir şeye tevessül edecek bir çocuk değildi. Cıvıl cıvıl, pırıl pırıl aklıselim çocukcağızdı. Ha, oradan atlama şansı var mıydı? Zatıalilerinizin takdirine bırakıyorum. Böyle bir şey imkânsız gibi. Adli tıp raporlarında da öyle, bu darp olayı."

Çiğdem Cebeci (Rabia Naz’ın komşusu): "Olayı ‘kaza’ olarak duymuştum. Çok neşeli, cıvıl cıvıl bir
çocuktu. ‘Okul çantası kayıp, bulunamamış’ deniyordu. Saat on buçuk civarı, gece çantanın bulunduğu söylendi. Orada bir kargaşa oldu. Çantayı bir erkeğin elinde gördüm ama polis miydi, sivil miydi bilemem. Rabia Naz’ın oradan düşmüş olabileceğine inanmıyorum. Atardamarın kesikliğinden bahsediliyor. Bu vücuttan boşalan kan nerede?"şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar