Rabia Naz'ın evine polis baskını: Ev darmadağın edildi

Rabia Naz'ın evine polis baskını: Ev darmadağın edildi
Eşi Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasına ilişkin video paylaşan ve 40 günlük bebeği olan anne Atike Naz, evinin polislerce basıldığını ve darmadığın edildiğini anlattı.

ARTI GERÇEK-Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın adalet arayan babası Şaban Vatan, bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. 40 günlük bebeği olan Atike Vatan'ın da eşinin gözaltına alınmasının ardından paylaştığı bir video sonrası evinin polis tarafından basıldığını duyurdu.

Eşi Şaban Vatan’ın gözaltına alınması sonrası bir video paylaşan Atike Vatan paylaştığı videoda "Eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direkt susturmaya çalışıyorlar. Kucağımda 40 günlük bebeğimle eşimin adaletini burdan sağlamaya çalışıyorum. Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Benim devletim nerede?" diye sormuştu.

Bu mesajların ardından Vatan ailesinin evinin basıldığı öğrenildi. Serbest gazeteci Metin Cihan’a mesaj atarak durumu anlatan Atike Vatan, evinin söz konusu videodan sonra polisler tarafından basıldığını bildirdi. Polislerin "arama emri var" diyerek evi darmadağın ettiğini anlatan Atike Naz, 40 günlük bebeğiyle kaldığını dile getirdi. Cihan, Atike Naz'ın kendisine attığı whatsap mesajlarını paylaştı. Atike Naz gazeteci Cihan'a şunları anlattı:

"Metin bey şu an inanın ellerim titriyor, yazamıyorum. Size görüntüleri atmamın hemen ardından bir sürü polis evimi bastı. Arama yaptılar, sanki ben kanun kaçağıymışım, sanki ben teröristmişim, sanki ben katilmişim gibi evimde delil aradılar. Benim kızım için bu kadar arama yapılmadı. Şoktayım. Ne yapacağımı nereye yazacağımı bilmiyorum. Evim darmadağın, kucağımla bebekle kala kaldım böyle. Evi didik aradılar. Benim için işini bırakmış gelmiş olan arkadaşımın ve benim telefonuma el koydular. Kızcağız da işine gidemedi, annem gelmişti. Şoktayız."

BU VİDEOYU PAYLAŞMIŞTI

Giresun’un Eynesil İlçesi'ndeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğu öne sürülmüş, aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı.

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu ifadeleri yer almıştı. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını belirtmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulunmuştu.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar