Rahşan Ecevit hayatını kaybetti

Rahşan Ecevit hayatını kaybetti
Rahşan Ecevit, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucusuydu.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören DSP'nin kurucusu Rahşan Ecevit, bu akşam saat 21:00 sularında hayata vefa etti.

Rahşan Ecevit 1923'te Bursa'da doğdu. Aslen Selanik'ten Şebinkarahisar'a yerleşmiş bir ailenin çocuğuydu. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dı. Ankara Lisesi ve Robert Koleji'nden mezun oldu. 1946'da Bülent Ecevit ile evlendi.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Rahşan Ecevit'in yazdığı Pülümür'de Aşk adlı romanı, 2002 yılında tiyatroya uyarlandı. Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanlığını yaptı.

17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanlığı'na seçildi.

22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in vefatından dolayı yayınladığı mesajda, "Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

Rahşan Ecevit'in vefatının ardından birçok CHP'li de sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları paylaştı: 

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar