Penahi'nin avukatı gözaltına alındı

Penahi'nin avukatı gözaltına alındı
İran'da idama mahkum edilen ve hakkında kampanya yürütülen Kürt aktivist Ramin Hüseyin Penahi'nin avukatı gözaltına alındı.

ARTI GERÇEK - İran’da idama mahkum edilen Kürt tutuklu Ramin Hüseyin Penahi’nin avukatı Hüseyin Ahmedi Niyaz, bu sabah Sine kentinde gözaltına alındı.

Ramin Hüseyin Penahi hakkındaki son gelişmeleri öğrenmek için bu sabah Devrim Mahkemesi’ne giden Ahmedi Niyaz’ın, İran İstihbarat Örgütü İtlaat’ın talebi üzerine gözaltına alındığı bildirildi.

Daha önce İtlaat tarafından uyarılarak Ramin Hüseyin Penahi’nin durumu hakkında kamuoyuna ve basına açıklama yapmaması istenen Ahmedi Niyaz, bir celp ile ifade vermeye de davet edilmişti. Hüseyin Ahmedi Niyaz, bu sürede birçok kez İtlaat mensuplarının tehditlerine de maruz kalmıştı. Tüm tehditlere rağmen müvekkilinin idamını engellemek için açıklamalarını sürdüren Ahmedi Niyaz’ın nerede tutulduğu bilinmiyor.


İLGİLİ HABER: ‘İDAM BEKLENTİSİ BİZİ DE TEDİRGİN EDİYOR’


Öte yandan Sine Cezaevi’nde tutulan idam mahkumu Ramin Hüseyin Penahi, bir süre önce İran Devrim Mahkemesi’nin kararı ile Tahran’daki başka bir cezaevine nakledilmişti.

Öne Çıkanlar