Rasim Ozan Kütahyalı medyaya müdahale ettiklerini itiraf etti, Nagehan Alçı 'Haberim yoktu' dedi

Rasim Ozan Kütahyalı medyaya müdahale ettiklerini itiraf etti, Nagehan Alçı 'Haberim yoktu' dedi
Nagehan Alçı, evli olduğu Rasim Ozan Kütahyalı'nın Cansu Çamlıbel'in yazarlığını engelledikleri itifarına itiraz etti ve 'Yazdıklarını asla kabul etmiyorum' dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, evli olduğu Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Hürriyet gazetesinde Cansu Çamlıbel'in yazar olmasını engellemek için Aydın Doğan'ı etkileyerek başka bir ismi "paraşüt ve torpil ile yazar yaptıklarını" iddia ettiği yazısına aradan bir gün geçtikten sonra itiraz etti.

Nagehan Alçı, evli olduğu Rasim Ozan Kütahyalı'nın Cansu Çamlıbel'in yazarlığını engelledikleri itirafına itiraz etti ve 'yazdıklarını asla kabul etmiyorum' dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, evli olduğu Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Hürriyet gazetesinde Cansu Çamlıbel'in yazar olmasını engellemek için Aydın Doğan'ı etkileyerek başka bir ismi "paraşüt ve torpil ile yazar yaptıklarını" itiraf ettiği yazısına aradan bir gün geçtikten sonra tepki gösterdi.

MEDYAYA MÜDAHALE İTİRAFI

T24’te yer alan habere göre, Rasim Ozan Kütahyalı, Güneş'te yayımlanan yazısında, edebiyatın önde gelen isimlerinden Adalet Ağaoğlu'nun ölümünün ardından "en içten ve sahici yazıyı Cansu Çamlıbel'in kaleme aldığını" belirtti.

Kütahyalı aynı yazısında bir kişinin Hürriyet gazetesinde nasıl "torpil" ile yazar yapıldığını da açıklamıştı. Kütahyalı, evli olduğu Nagehan Alçı'yla birlikte ziyaret ettiği Hürriyet'in eski patronu Aydın Doğan'a telkinde bulunarak ve kendisini etkileyerek Çamlıbel'in yerine Hürriyet gazetesine başka bir ismi 'paraşütle yazar yaptırdıklarını' itiraf etmişti.

Kütahyalı yazısında, "Doğrudan Aydın Doğan ile o kişiyi ben ve Nagehan tanıştırdık. Doğan’a telkinde bulunduk. O süreç içinde Cansu yerine tepeden inme o kişi Hürriyet’e dış politika alanında köşe yazarı yaptırıldı. Yani resmen torpildi bu" ifadesini kullanmıştı.

ALÇI İTİRAZ ETTİ

Nagehan Alçı ise Kütahyalı'nın dün (18 Temmuz Cumartesi) basılı yayınına ocak ayında son veren Güneş gazetesinde yayımlanan yazısı için bugün Twitter hesabından açıklama yaptı. Kütahyalı'nın yazısına tepki gösteren Alçı, "Rasim'in benim adımı kullanarak yazdıklarını asla kabul etmiyorum. Haberim olsa engellemek için elimden geleni yapardım." açıklamasını yaptı.

 

Öne Çıkanlar