Rasim Ozan Kütahyalı'nın ırkçı sözlerine sert tepki

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ırkçı sözlerine sert tepki
Beyaz TV'den Boşnaklara ırkçı hakaretler eden Rasim Ozan Kütahyalı'ya, Balkan dernekleri, MHP'li Saffet Sancaklı ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan sert tepki geldi.

HABER MERKEZİ - Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV’deki 'Beyaz Futbol' programında Boşnaklara karşı söylediği "kusturmalı boşnak saksosu" şeklindeki ırkçı ve cinsiyetçi hakarete sosyal medyadan tepki yağdı.

Balkan ve Boşnak derneklerinin yaptığı açıklamada "Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir" denildi.

Balkan ve Boşnak dernekleri açıklamanın ardından, Kütahyalı’nın ırkçı ve cinsiyetçi saldırısını RTÜK’e şikayet etti.

Tepki sadece Boşnak kökenli yurttaşlarla sınırlı kalmadı.

SAFFET SANCAKLI: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Ozan Rasim Kütahyalı hakkında "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım" açıklaması yaptı.

HİDAYET TÜRKOĞLU: KÜTAHYALI VE ONUN GİBİLERİ HAK ETMİYORUZ

Son tepki  akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan geldi.

Savcıları göreve çağıran Türkoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." dedi.

Sarfettiği ırkçı ve cinsiyetçi hakaretlere tepki büyüyünce Rasim Ozan Kütahyalı Twitter hesabından yayınladığı mesajla özür diledi. 

Öne Çıkanlar