Redd grubu, bu akşam Maçka Parkı'nda olacaklarını duyurdu

Redd grubu, bu akşam Maçka Parkı'nda olacaklarını duyurdu
'Kadememli normalleşme'yi eleştiren grup üyeleri, sosyal medya hesaplarından bir duyuru yaptı.

"Kademeli normalleşme" kararlarında müzisyen ve sahne emekçilerinin gözardı edilmesine, müzik dünyasından tepkiler yükselmişti. 

Tepki gösteren çok sayıda müzisyen de biri de evinin kirasını ödeyebilmek için 2 gitarını sattığını duyuran Redd grubunun solisti, bas gitaristi, söz yazarı ve besteci Doğan Duru olmuştu. 

Duru, konuyu duyurduğu sosyal medya paylaşımında "Destek, yardım vs gibi şeyler yerine sesimizi yükseltmeli sahnelerimize kavuşmalıyız. Bu konuyu normalleştirmeyelim, İsyan etme noktasındayız, edelim! Kimsenin kahramanlığının yeterli olmayacağı bir konu bu. Sahte kahramanların pelerinine vantilatör tutmayın. Bizim işimiz sahnede olmak" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu paylaşımın ardından Duru'nun grubu Redd ise sosyal medya hesabından "Bugün, 19.00'da Maçka Parkı'nda..." paylaşımı yaptı. 

Paylaşımı bir konser görseli ile yapan grubun bu eylemine polis "izinsiz olduğu" gerekçesiyle müdahale edebilir. Ancak gruptan, buluşmanın şekliyle ilgili başka bir paylaşım yapılmadı. Bir düzenek kurulup kurulmayacağı ya da elektronik ses aksamlarını olup olmayacağı bilinmiyor.

Eğer grup üyeleri mesfeli bir şekilde ve akuşstik olarak şarkılarını icra ederlerse kuralları ihlal etmemiş olacaklar. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar