Redhack davası: Gazeteciler hakkındaki yurt dışı yasakları kaldırılmadı

Redhack davası: Gazeteciler hakkındaki yurt dışı yasakları kaldırılmadı
Redhack tarafından yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın e-maillerini haber yaptıkları için yargılanan 6 gazetecinin duruşması ertelendi.

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Redhack tarafından yayınlanan e-maillerini haberleştirdikleri için haklarında dava açılan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Mahir Kanat, Derya Okatan, Eray Sargın ve Tunca Öğreten’in 9'uncu duruşması görüldü. Çağlayan’daki İstanbul 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, gazeteciler Tuncay Öğreten, Mahir Kanat ve Eray Sargın ile avukatları Mehmet Ali Koç, Tuba Torun, Ali Denil Ceylan ve Özcan Kılıç katıldı. 

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Berat Albayrak'ın vekili avukat Ahmet Özel, Eray Sargın’ın avukatı Erman Öztürk ile Metin Yoksu’nun avukatı Sercan Korkmaz'ın mesleki mazeret dilekçelerini gönderdikleri görüldü.

İddia makamı, eksik hususların giderilmesini ve sanıklar hakkında verilen adli kontrol kararının devam etmesini istedi. 

‘DELİL YOK GAZETECİLİK VAR’

Gazeteci Tunca Öğreten, "17 yıldır gazetecilik yapıyorum. Seyahat edememek beni etkiliyor. Bütün duruşmalara katıldım. Beraat edeceğime inanıyorum. Beraat edeceğim güne kadar tüm duruşmalara katılacağım" diyerek, hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.  

Gazeteci Eray Sargın, "Ortada iddia var delil yok, gazetecilik var. 3 yıldır adalet yok beraatımı talep ediyorum" dedi.

Avukat Tuba Torun da, "Müvekkilimin gazetecidir yurt dışına çıkma ihtimali bulunduğundan adli kontrolünün kaldırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca dosyada müvekkilimin adli kontrol tedbiri uygulanmasına sebep bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" diye ifade etti.

‘MÜVEKİLİM TACİZ EDİLMEKTEDİR’ 

Yoksu’nun avukatı Özcan Kılıç ise, "İstanbul 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2018/24 Esas sayılı dosyası dosyamız arasına alınmıştır. Müvekkilim benzer suçlamalar ile bu dosyadan yargılanmaktadır. Söz konusu dosyada müvekkilim yönünden adli kontrol tedbiri uygulanmamakta ancak dosyanızda müvekkilim hakkında yurt dışı çıkış yasağı vardır. Bu adli kontrol nedeniyle müvekkilim sürekli taciz edilmektedir. Bu nedenle yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

Öğreten ve Yoksu hakkındaki yurt dışı yasağının devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Aralık’a erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar