'Reforma açık olmayanlar Dünya Kupası fikrinden korkuyor'

'Reforma açık olmayanlar Dünya Kupası fikrinden korkuyor'
FIFA Başkanı Gianni Infantino, iki yılda bir Dünya Kupası fikrine sıcak bakmayanların kendi pozisyonlarının değişeceğinden korktuklarını söyledi.

Dünya Kupası'nın iki yılda bir düzenlenmesi konusunda ısrarcı olan FIFA Başkanı Gianni Infantino, fikre karşı çıkanları eleştirdi.

Infantino, Dünya Kupası için düşünülen kararla ilgili karşı çıkanların en tepedekiler olduğunu iddia ederek reforma karşı çıkmalarının sebebinin kendi pozisyonları olduğunu savundu.

Kahire'de Afrika Futbol Konfederasyonu'nda konuşan Infantino, özellikle UEFA ve CONMEBOL'u hedefine aldı.

'KARŞI ÇIKANLAR EN TEPEDEKİLER'

"Buna karşı çıkanlar en tepedekiler. Hayatın her alanında reformlar ve değişimler var. Tepedekiler ise hiçbir şeyin değişmesini istemiyor çünkü onlar en tepede."

"Bir şeyler değişirse kendi pozisyonlarının risk altında olacağından korkuyorlar. Bunu anlıyoruz ve zirveye ulaşmada bu kadar başarılı oldukları için onları alkışlıyoruz. Ancak kapıları kapatamayız. Kapıyı açık tutmalıyız, umut ve fırsatlara kapıları açmalıyız."

UEFA, iki yılda bir Dünya Kupası fikrinin yerel ve uluslararası maçlar arasındaki dengeyi bozacağını savunurken CONMEBOL ise bu fikrin 100 yılı aşkın süredir devam eden futbol kültürüne zarar vereceğini savunuyor.

Öne Çıkanlar