Rekabet Kurumu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkında soruşturma açtı

Rekabet Kurumu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkında soruşturma açtı
Rekabet Kurumu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkındaki ön araştırmayı tamamlayarak, soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş.’nin ürünlerinin yeniden satıcısı konumunda bulunan teşebbüslerin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma tamamlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler Rekabet Kurumu'nun 24 Mart'taki toplantısında müzakere edildi. Rekabet Kurumu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, karar verdi.

Rekabet Kurumu, soruşturmaya esas olan Rekabetin Korunması Hakkında Kanun hakkında da şu bilgiyi paylaştı:

"4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun, 13/12/1994 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.  Kanunun amacı, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamaktır.

Kanunun kapsamı; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mal ve hizmet piyasalarında faaliyet gösteren ya da bu piyasaları etkileyen her türlü teşebbüsün aralarında yaptığı rekabeti engelleyici, bozucu ve kısıtlayıcı anlaşma, uygulama ve kararlar ile piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmaları ve rekabeti önemli ölçüde azaltacak birleşme ve devralma niteliğindeki her türlü hukuki işlem ve davranışlar, rekabetin korunmasına yönelik tedbir, tespit, düzenleme ve denetlemeye ilişkin işlemlerdir." (ANKA)

Öne Çıkanlar