Remziye Tosun ameliyat oldu

Remziye Tosun ameliyat oldu
HDP milletvekili Remziye Tosun apandisit ameliyatı oldu. Tosun, barış ve özgürlüğü simgelediği için Meclis'te beyaz tülbent takacağını söyledi.

ARTI GERÇEK - Diyarbakır Sur'da 2015 yılında ilan edilen yasaklar, operasyonlar ve çatışmalar sırasında evinden çıkmayı kabul etmeyerek 96 gün barış için mücadele eden Remziye Tosun barış ve özgürlük mücadelesinden bir an olsun vaz geçmedi.

Operasyonlar sırasında göçük altında kalan ve 2 yaşındaki çocuğuyla birlikte 15 ay cezaevinde kalan Remziye Tosun, özgürlüğüne kavuştuktan sonra 24 Haziran seçimlerinde HDP Diyarbakır Milletvekili seçildi.

Barış ve özgürlüğü simgeleyen beyaz tülbentini başından bir an olsun çıkarmayan Remziye Tosun, geçtiğimiz gün rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Apandisit ameliyatının ardından bugün hastaneden taburcu olan Tosun'un, İl Seçim Kurulu'ndan diğer HDP'li vekiller ile birlikte mazbatasını alacağı ve ardından Meclis'e gidip kayıt yaptıracağı öğrenildi.

Tutuklu kaldığı dört duvar arasından Meclis'e giden Tosun, barış ve özgürlüğü simgeleyediği beyaz tülbentini Meclis'te de takmaya devam edeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar