Remziye’yi korumayan polis ölümünden sonra evinin önünde nöbet tutuyor

Remziye’yi korumayan polis ölümünden sonra evinin önünde nöbet tutuyor
Cezaevi firarisi Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş için eylem yapan kadınlara katılan annesi Sevile Turan, 'Kızım öldü. Tuttukları nöbeti ne yapayım' dedi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Seyrantepe semti Aziziye Mahallesi’nde 28 Ağustos akşamı, Remziye Yoldaş (29), evli olduğu cezaevi firarisi Veysi Yoldaş (31) tarafından ateşli silahla vurulmuş, kaldırıldığı hastane yaşamını yitirmişti.

Katil zanlısı Veysi Yoldaş’ın gardiyanların yardımı ile cezaevinden kaçtığı ve akrabaları tarafından günlerce saklandığı iddia edilirken, zanlı işlediği cinayete rağmen hala yakalanamadı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) Remziye Yoldaş’ın vurulduğu yerde açıklama yaptı.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP), sendikalar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Remziye’nin ailesi ve yurttaşlar katıldı.

‘KATLİAM ANINDA NEREDEYDİNİZ?’

Açıklamada kadınlar sık sık, "Erkek değil gerçek adalet", "Kadın cinayetleri politiktir", "Jin jiyan azadi" sloganları attı. Basın açıklamasında kadınlar adına konuşan TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, basın açıklamasının yapılacağı yerin polis ablukasına alınmış olmasına tepki göstererek, Remziye katledilirken neredeydiniz?" diye sordu.

KATİL KİM?

Remziye Yoldaş’ın devletin tüm kurumlarına başvuru yapmasına rağmen korunamadığını hatırlatan Gökkan, "Remziye devletin tüm kurumlarına başvurmuş fakat korunamamış ve katledilmiştir. Veysi Yoldaş’a gelelim, o kim? Başta hırsızlık olmak üzere birçok suçtan cezaevinde yatıyor ve cezaevinden elini kolunu sallayıp firar edip Remziye’yi katlediyor. Nasıl gelip öldürdü? Soruyoruz şimdi katil kimdir? Katil devlettir, katil polistir. Neden Veysi’yi tutuklamadınız da bugün gelmiş çevremizi sarıyorsunuz. Neden Remziye’yi korumadınız?" sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Kadınların katledilmelerinin tek sorumlusunun devlet olduğunu kaydeden Gökkan, "Eğer bir kadın katledilirse sorumlusu erkek devlettir. 10 günde 14 kadın katledildi. Remziye’yi, İpek’i katledenler nerede? Musa Orhan nerede? Bizler TJA ve mücadeleci kadınlar olarak katiller tutuklanana ve cezalandırılana dek kadar durmayacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde Yoldaş’ın evinin önüne yürüyüş düzenlendi.

‘BUGÜN BENİM YARIN BAŞKASININ KIZI’

Yoldaş’ın annesi Sevile Turan da "Tüm kadınlar ayağa kalksın istiyorum, artık yeter. Her acıyı kadınlar çekiyor. Bu katliamlar ve kan dursun. Bugün benim kızım katledildi yarın başkasının kızı katledilecek. Bu kan dursun artık anneler Remziyesiz ve çocuklar annesiz kalmasın. Kulağınızı gözleriniz kapatmayın bu sese" diyerek toplumun tüm kesimlerine çağrı yaptı.

‘DEVLETİN HER KURUMUNA GİTTİM’

Çocuklarını bin bir zorlukla büyüttüğünü söyleyen Turan, "Ne zorluklarla büyüttük bugünlere getirdik çocuklarımızı. Büyük zorluklar yaşadık ama kızım katledildi. Devletin her kurumuna gittim. Ama hiçbiri beni dinlemedi. Bugün devletin tüm polisleri burada panzerleri ile nöbet tutuyor. Kızım öldü. Tuttukları nöbeti ne yapayım. Yüreğim bir kere yandı başka yürekler yanmasın" diyerek Veysi Yoldaş’ın bir an önce yakalanmasını istedi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar