YSK'den resmi görevli kararı

YSK'den resmi görevli kararı
YSK, resmi görevlilere görev yaptıkları yerde oy kullanma olanağı veren belgenin ikinci tur seçiminde kullanılamayacağına karar verdi.

ARTI GERÇEK- Yüksek Seçim Kurulu, resmi görevlilere görev yaptıkları yerde oy kullanma olanağı veren belgenin ikinci tur seçiminde kullanılamayacağına karar verdi. "142 belgesi" olarak bilinen belgenin iki seçimde de kullanılması mükerrer oya olanak vereceği için eleştiriliyordu. Söz konusu belgenin sadece ilk tur seçimde kullanılabilmesi için başvurular yapılmıştı.

YSK, "istisnasız tüm 142 belgelerinin ilk tur oy verme anında sandık kurulları tarafından toplanması gerektiğini" tüm ilçe seçim kurullarına iç yazışmayla, sandık başkanlarına ise SMS yoluyla duyurulmasına karar verdi. Karar 
135 sayılı genelge, madde 34/c-5'e dayandırıldı.

Böylece belgenin altında yazan "Seçimin 2. tura kalması halinde bu belge 8 Temmuz’da da geçerlidir" ibaresinin bir geçerliliği kalmadı. Karar sonucunda sandık kurulu resmi üyeleri ile görev aldıkları seçim bölgesinde oy kullanan polisler ilk turda oy verdikten sonra 142 belgelerini sandık kurullarına teslim etmek zorunda olacak. 

Öne Çıkanlar